Visste du att...

Populärast på Twitch 2021

Twitch 2021

Vad är det vi har tittat på under 2021 på Twitch egenligen.

Just Chatting
Twitch är en gigantisk plattform för spel och det är korrekt, men om man ser till vad som är populärast så är det att titta på personer som pratar framför en kamera. Spelen är sekundärt till personligheterna. Nu är självklart spelen navet i allt på Twitch och det ser man speciellt när någon spelar ett annat spel än de brukar och får stora mängder skit för det i chatten. Varför spelar de då annat än sin publik vill se kanske någon undrar och den största anledningen är oftast pengar.

Många spelföretag får hälla pengar över strömmare för att spela deras spel, men i slutet av dagen är det samma spel som drar störst publik år efter år. Första nya varumärket som dyker upp på topplistan är New World och det är först på plats 18.

Vad har vi tittat på 2021? Här är listan.

1. Just Chatting
2. Grand Theft Auto V
3. League of Legends
4. Fortnite
5. Valorant
6. Mincraft
7. Call of Duty: Warzone
8. Counter-Strike: Global Offence
9. Apex Legends
10. Dota 2

Populäraste strömmaren är Xqcow. Tråkigt nog kommer första kvinnliga strömmare först på plats 33 och ännu tråkigare är att det är Amouranth som drar in pengar på att primärt visa upp så mycket av sig själv som möjligt. Dock är hon bara smart och att kanaler som hennes funkar beror primärt på tittarna.

Fler tittare
Totalt har tittande ökat med 45 procent. Mycket har självklart att göra med att pandemin har gjort det möjligt att jobba och studera hemma, vilket i sin tur gör att man kan ha på saker i bakgrunden till exempel. Om det fortsätter att öka, planar ut eller minskar framöver, det får framtiden utvisa.

Källa.

TwitchconBild från förr då man åkte till något som kallas mässor.