Visste du att...

Test: Oneplus Buds Z2

För ett år sedan kallade vi Oneplus Buds Z för lillebror till Oneplus Buds. Nu är det frågan om inte de nya Oneplus Buds Z2 är herre på täppan?

Oneplus Buds Z2
Oneplus har gjort en massa förbättringar av sin billigaste ljudprodukt och på så vis fått ett riktigt attraktivt headset som inte längre är superbillig – men fortfarande prisvärd.

Det finns självklart en vattendelare redan innan man öppnar lådan och det är huruvida man föredrar hörlurar som man placerar i örat eller de man trycker in i hörselgången. Z2 tillhör de senare och om det faller i smaken kan man fortsätta läsa och om inte titta på första Buds-utgåvan som vi fortfarande gillar.

Massor av bra siffror
38 timmars batteritid med laddning från etuiet – även om man nog får ta det med en liten nypa salt, 10 minuters snabbladdning ger fem timmars lyssning, IP55-klassade och Bluetooth 5.2.
Tre mikrofoner gör att man hörs bra och de tester vi gjort har ljudet varit över förväntan. Lurarna har också brusreducering och även om de inte springer jämt med de bästa är det bra nog för de allra flesta situationer.

Ljudet
Våra öron är de av lekmän och huruvida ljuder är bra eller inte enligt proffsmått mätt är inte något vi kan dra slutsatser kring. Det vi däremot kan konstatera är att de bjuder på en bra musikupplevelse av all den musiken vi har lyssnat på. Det i kombination med brusreduceringen och transparensläget gör dem funktionella på alla sätt.

1099 kronor
Priset har som sagt blivit högre och det ganska rejält från en bit över 600 till 1099 kronor. Man får valuta för pengarna fortfarande, men det är ju absolut inte lika lättköpta som sin föregångare. Är det in-ear-lurar som står på tomtens lista – det här är skrivet den 20:e december och då forceras julen in i allt – är Oneplus Buds Z2 ett bra köp.