Visste du att...

Oneplus fyller åtta år med att meddela 10 miljoner sålda telefoner

Oneplus åtta år

Idag fyller telefontillverkaren Oneplus åtta år och firar det med att berätta att de har sålt en massa telefoner bland annat.

10 miljoner exemplar
När Oneplus dök upp var de en frisk fläkt som fick en att tänka på David och Goliat. Det har hänt mycket sedan dess och även om Oneplus är en utmanare fortfarande, så är de nog mer Goliat än David numera. Oneplus har alltid lyssnat på sina användare, men ibland blir det lite grumligt då till exempel versionen av telefon som de lyssnat på fansen – det vill säga Core Edition. Här berättade de att användarna ville ha platt skärm och 3,5 mm-uttag, sen när nästa mer flaggskeppiga telefon dök upp var det med skärm över kanterna och utan 3,5 mm-uttag. Kan man kalla det lyssna? Selektivt kanske? Nästa modell kommer enligt rykten att ha kanterna ingen vill ha och sakna uttaget som ökar ljudkvalitet och tar bort latens. Lite galla där, men oavsett så är Oneplus ett företag som vi är imponerande av och vi säger grattis på åttaårsdagen.

Bilden överst är från Isvägen i Luleå och när nästa Oneplus dyker upp hoppas vi att kunna ta även den eller dem på en sväng på isen också. Håller tummarna för en februarilansering.