Visste du att...

Test: Soundcore Liberty 3 Pro

Soundcore Liberty 3 Pro

Lådan säger att 20 Grammy-vinnande ljudproducenter rekommenderar Liberty 3 Pro och frågan är vem som kan argumentera mot det.

Unboxing
Nu brukar vi inte göra det i textform, men lådan är en bastant historia som har flera veck som tyder på att den kommer att öppnas rätt avancerat – och så är fallet. Lådan öppnas som en bok och i gångjärnet finns ett fack för örondelarna. Vänstra sidan har instruktioner och strömsladd, högersidan har hörlurarna och laddningsfacket.

Allt som allt är lådan imponerande och hur oväsentligt det än är så ger det lurarna ett enormt gediget intryck. Jag tror sällan jag blivit mer imponerad av en standardförpackning. Det brukar bara vara mediakit som är sammansatta på det här viset. Men nog om lådan.

Sportiga lurar
Det är typen av lurar som man trycker in i hörselgången, det vill säga de som på så vis isolerar ljud utifrån. De kombinerar det upplägget med att även ha delar som låser dem på plats i örat för att passa maximalt, vilket är ett väldigt vanligt för sportlurar. Kombinationen gör att lurarna sitter väldigt bra och man behöver inte vara speciellt orolig över att man ska tappa dem – om det nu är något som man är oroad över.

Först gäller det att hitta sin uppsättning av gummitutor, vilket jag tror är det officiella namnet, och även öronbågen, som är ett annat officiellt namn. Gummitutorna fäster man lätt på hörlurarna, men att ta bort dem är inte det lättaste. De sitter oväntat hårt på lurarna och sannolikheten att de stannar kvar i öronen när man tar av dem är i princip omöjligt. När man trycker dit dem hörs ett klick när de är på plats och det är nog den mest gedigna gummitutorna jag kommit i kontakt med.

Väl placerade i öronen kan man snabbt konstatera att de sitter bekvämt och att de, som tidigare nämnt, sitter där de sitter.

Ljudet
Ljudet, som är det primära, är där vi bara lyssnar med lekmannaöron och vi får nog lita på de där 20 tidigare nämnda ljudmakarna. Vi är väldigt nöjda med ljudet och det finns inget att klaga på. Via appen kan man göra diverse inställningar för att optimera ljudet, även för lekmän. Appen justerar sig efter dina öron och användaren får även berätta ålder och vad som hörs eller inte hörs för att få fram det optimala lyssnandet. Ett sofistikerat system som inte är nytt, men det är sällan något som används av dussinprodukter. I appen kan man också uppdatera mjukvaran och justera brusreducering eller välja om man vill lyssna på ”white noise” och varför inte skapa sitt eget med spinnande katter med mera.

Som alltid, skulle bli förvånad annars, kan man kontrollera funktioner via rörelser på hörlurens utsida. Den kontrollen funkar bra, även om det finns en kort inlärningskurva till man fått in snitsen. Via appen kan man även ändra vad man kontrollerar och det är faktiskt inte alls dumt.

Batteri
Batteritiden räknas alltid i kombination med förvaringslådan och då sägs den nå upp till 32 timmar total lyssningstid, men det här beror självklart på vilken kvalitet som man valt att lyssna på och även om brusreduceringen är på eller inte. En laddning räcker upp till åtta timmar, men det är med allt avslaget. Allt som allt är batteritiden okej och de flesta klarar sig genom en dag utan problem. Det går även att snabbladda och då får man cirka tre timmar lyssningstid genom att ladda 15 minuter.

Allt som allt är Liberty 3 Pro ett par riktigt bra och genomtänkta lurar. Priset är inte heller hårresande och vid en snabb titt på nätet ligger de på lite under 1600 kronor. Slutsatsen är att både vi och de 20 Grammy-vinnarna gillar de här lurarna.