Visste du att...

Xiaomi levererar många telefoner 2021

Näst störst andra kvartalet 2021

Xiaomi tar andraplatsen på den globala marknaden för smartphones.

Andraplats är första förloraren
Så brukar det skämtsamt sägas, men att vara världens näst största när det gäller att tillverka telefoner är inte så dumt. Xiaomi petar till och med ner Apple en placering. Samsung är etta.

Under fjärde kvartalet 2020 levererades 43,4 miljoner Xiaomi-enheter med 31,5% tillväxt, vilket överträffade Apple för första gången och som istället fick inneha en tredjeplats. Under första kvartalet 2021 hade Apple andraplatsen med 15 procent av den globala marknadsandelen för smartphones, följt nära av Xiaomi med sina 14% marknadsandelar. Xiaomis globala smartphoneleveranser var då uppe i 49,4 miljoner enheter med 69,1 procents tillväxt.