Visste du att...

Nintendo meddelar Oled-Switch

Nintendo Switch Oled

Det har pratats om den länge, men nu är den officiellt meddelad av Nintendo och den kommer i oktober.

Svartare svart
Oled-skärmar är bra på att återge mörka färger och det mesta blir bättre på en Oled-skärm säger förespråkarna. Den 8 oktober får du se om spelandet blir bättre eller inte, men sannolikheten är att det blir snyggare i alla fall. Färgerna ska bli mer levande överlag, så det är inte bara svart som sticker ut.

Större
Inte nog med att svart blir svartare, skärmen är också större och den nya versionen kommer att ha en skärm på 7 tum. Själva Switchen kommer att ha nästan samma mått, bara att skärmen maximeras utan kanter som telefoner och datorer gjort för att behålla chassistorleken med få större skärm.

Nintendo berättar om följande förbättringar.

TV mode
Place the Nintendo Switch console into the dock to play Nintendo Switch games on the TV. By using the built-in wired LAN port, users can enjoy another way to connect online in TV mode.

Tabletop mode
Flip the stand on the back of the console and use the console’s screen to play multiplayer games using the two included Joy-Con controllers right out of the box. The wide adjustable stand makes for a solid and sturdy foundation. It also allows players to freely tilt the console with more range on the viewing angle, so it’s easier to see the screen.

Handheld mode
Users can bring the console wherever they go in handheld mode and play local* or online** multiplayer with friends. The 7-inch Oled screen provides vivid colour and high contrast.

Två färger vid lansering
Vita kontroller och svart bas eller röd och blå kontroller och en svart bas.

Prislappen nämns inte, men förvänta er en liten ökning. Nånstans där Switch lanserades initialt skulle vi tippa. Konsolen är självklart bakåtkompatibel med allt, så bara bättre och större skärm kort och gott. Videon nedan visar hur kul man kan ha med en Switch.