Visste du att...

Arrowhead investerar i spelinkubator

Arrowhead åter i Skellefteå

Arrowhead grundades i Skellefteå av en Gällivarebo en gång i tiden. Sedan skulle de till schtoorschtaan å härja runt. Nu blickar de hemåt och kastar in lite stålar i Skellefteå.

Skellefteå
Arrowhead investerar nu i bolaget Mind Detonator i Skellefteå vars affärsidé är att fånga upp talanger och bygga nästa generations spelbolag långt från de stora städerna.

”Mind Detonator är ett fantastiskt initiativ där vi ser en chans att ge tillbaka och skapa en möjlighet för fler att få vara med på en lika fantastisk resa som vår. Jag hade verkligen önskat att det fanns något liknande när vi startade upp vår verksamhet” säger Johan Pilestedt, VD och grundare av Arrowhead.

Mind Detonator är ett nytt initiativ för att finansiera och hjälpa spelbolag i tidiga skeenden. Det är en kombination av lokalt stöd, lokala investerare och internationella spelbolag som hjälps åt för att skapa de bästa förutsättningarna för spelutvecklare att lyckas.

I oktober 2021 är det planerat att den första hubben i Mind Detonator ska öppna i Jörn utanför Skellefteå. Då kommer fem team med upp till fem personer i varje team starta sin resa. Redan idag är det dock möjligt att söka in. I förlängningen siktar dock Mind Detonator på att göra minst 15 investeringar per år. Finansieringen är klar för de 50 första investeringarna. Det ger kraft och trygghet att bygga långsiktigt.

”Vi kommer i första hand ta in talanger och team från Norden med fokus på PC-spel men detta kommer att över tid breddas” säger Michael Stenmark, Mind Detonator.