Visste du att...

Vi testar Oneplus Buds Z

Oneplus Buds Z

Vi har tidigare testat Oneplus Buds och den vad vi tyckte om dem kan du läsa här. Nu kommer lillebror kan man nog säga, Oneplus Buds Z.

Oneplus Buds Z
De första lurarna, det vill säga Buds, var sådana man placerar i öronen och Z-lurarna är sådan man trycker upp i hörselgången likt ett par öronproppar. Om det nu var så jag visste vad de heter officiellt skulle jag använda de termerna, men nu faller de båda in inom så kallad ”in-ear”.

Den variant av lurar som Buds är föredrar jag själv då de är bekväma och de släpper även in ljud från omgivningen, vilket gynnar balansen och så slipper man bli påkörd av en bil man inte hörde tutar som en galning. Den typ av lurar som Z är utesluter mer ljud från omgivningen och det uppskattas av många.

20 timmar lyssnande och skulle man få slut batteri kan man ladda i 10 minuter och lyssna i tre timmar.

Ljudet och samtalen
Ljudmässigt så är de helt okej eller till och med bra, men jag är ingen finsmakare och har nog lägre krav än många. Jag har inte haft några problem med ljudet i dessa och på grund av att det just är den modellen av lurar kommer det lite närmare än Budsen – som jag föredrar dock.

Samtal funkar bra. Alla typer av samtalstester innebär inspelning och lyssnade, samt att ringa upp ett antal personer och höra om de klagar för att sedan fråga hur de uppfattar ljudet. Kort och gott, det är inte någon avancerad metod. I båda typerna av jättetest var det inga problem, utan det funkade bra. Jag brukar kasta in en cykeltest, det vill säga att cykla och prata och se om det blir sämre ljud. Den fick strykas för det började toksnöa och cykeln är avställd till våren. De hade klarat av snön i alla fall med sin IP55-klassning.

619 kronor
Buds Z kostar 619 kronor och det är mycket valuta för pengarna.

Här Oneplus Buds och Buds Z.