Visste du att...

Vi har testat Google Nest Audio

Google Nest Audio

Relativt liten högtalare som fyller rummet med musiken du gillar.

Smart högtalare
Google Mini används frekvent för diverse saker, men det är nog de roliga historierna som är populärast – de är rätt dåliga på ett fantastiskt sätt. Vad sägs om ”Vilket djur är bäst på att dansa? Polkagrisen.”. I och med att det finns en Mini installerad redan går installationen snabbt som sjutton, bara hitta Nest Audio och sedan är man igång i princip. Har man inte gjort det är det fortfarande en snabb sak, bara starta upp och lägga till de saker man vill den ska komma åt.

Hej Google
Frasen ”Hej Google” får, som de mesta nog känner till, högtalaren att lyssna på vad man har att säga. Sen är det bara att be högtalaren om den information man eftersöker. Något som inte funkade länge var att få en dagsaktuell valutakurs, men det funkar nu. Något som för ett halvår sedan var väsentligt, men nu när inte en resa sker känns det långt borta.

Larm
En annan sak som är bra är att be Google sätta ett larm när 20 minuter gått så man inte glömmer bort att ta ut det som är i ugnen. Men att förklara allt man kan göra med sökningar och annat behövs nog inte då de flesta är tjenis med en smart högtalare vid det här laget.

Ljudet
Nest Audio är inte speciellt stor och trots dess storlek har den ett stort ljud. Givetvis kommer inte rockartister att byta ut sina högtalare på scenen, men för de allra flesta räcker Nest Audios ljud för alla behov. Basen är förvånansvärt fyllig och man kan dra på rätt ordentligt innan högtalaren passerar läget där man tycker de blir mer skränigt än högt.

Vill man kan man koppla ihop fler Nest Audio-högtalare för att göra ljudupplevelsen ännu större. Har man en högtalare i varje rum, om man är Joakim von Anka till exempel, kan man låta musiken följa med en från rum till rum. Eller, det är i alla fall vad vi förstått och kan ha fel. Vi har en enhet och det räcker gott för att den ska höras överallt i lägenheten.

1149 kronor
Till skillnad från Mini, som primärt är en hjälpreda, bjuder Nest Audio på en musikupplevelse. Det gör att den ökar i nytta. Man har både alla sökfunktioner och larm med mera, men den fyller också funktionen av en radio eller vilken typ av musikunderhållning man använder. Prislappen är rätt överkomlig, köper man den från Google direkt får man betala 1149 kronor.