Visste du att...

Vi testar plånboksfodral till Oneplus Nord

Dux Ducis Skin Pro Series Nord

Av alla telefoner som vi någonsin testat är Oneplus Nord en halaste av dem alla.

Hal, halare, Nord
Telefonerna är ofta rätt hala med baksidorna av glas eller annat material med samma egenskaper. Nord tar dock priset, kanske inte världsmäster på att vara hal, men den halaste telefonen vi kommit i kontakt med.

Vid ett antal tillfällen har jag placerat Norden på sängen eller en soffa för att sedan gå till ett annat rum och några minuter senare hör man en duns med frågan ”vad var det?” från andra familjemedlemmar. Det var Norden som föll i backen är svaret på frågan och man ser hur två frågor hopar sig men inte ställs; faller den av sig själv och är du synsk?

Förutom att den drattat i backen själv då den glider sakta sakta från de möbler eller annat den placerats på, så har den också glidit ur handen och landat skärm ner i betong. Nu höll den, men känslan innan man ser att den är hel är inte den bästa. Därför behöver man skal eller som jag kan tycka ett heltäckande skal.

Dux Ducis
När Oneplus slutade med sina plånboksskal som var fantastiskt slimmade letade vi efter med ljus och lykta efter något som var lika bra. Svaret blev Dux Ducis. Skalet är inte lika slimmat, men det är nära nog och det som förloras i smidighet vinner det i kvalitet. Många plånboksskal blir slitna på grund av att man konstant viker ihop det och så vidare. Vi har använt många mobilplånböcker från många olika tillverkare och alla har sett gamla ut snabbt. Många har också haft problem med att plasten som håller fast telefonen torkar ut och smulas sönder.

Dux Ducis har visat sig hålla i princip samma utseende som när det var nytt, inte blivit sladdrigt och plasten som håller fast telefonen är lika elastisk som när det var nytt.

Nackdelen med plastskyddet som håller fast telefonen är att det är väldigt återslutande och det kan samlas lite fukt där när det är väldigt varmt ute och man till exempel har den i en ficka, eller om man varit ute i regnet. Det är dock bara att torka av det, så ingen fara på taket.

Standarddesign
Fodralet är gjort av konstläder, så inget djur har fått bita i gräset, och materialet ger ett gediget intryck och är inte halt eller känns plastigt. Det finns en magnet i ytterkanterna som gör att det låser sig när man har vikt det bakom telefonen och gör att det inte fladdrar omkring. Magneten är för övrigt bra på att låsa fast hörlurarna när man lägger ifrån sig telefon med headset, vilket säkert inte är meningen men kan vara nyttigt.
Vill man se på film kan man självklart använda fodralet som ett ställ. Det finns inga tydliga skarvar att låsa fast telefonen i och det gör att man ibland får justera lite innan den står stabilt, men det är inget som stör. Man bör dock ägna en tanke hur man ställer telefonen om man är ute och flyger – sånt man gjorde 2019 ni vet – så att inte någon luftgrop eller medpassagerare får den att falla ner från stolsbordet.

179 kronor är galet billigt
När vi testat Dux Ducis till andra telefoner har vi konstaterat att det nästan är för billigt. Alternativt är det sjukt prisvärt. Man får hosta upp 179 kronor och om man ser till vad man får borde det nog ärligt talat kosta mer. Det är också en billig försäkring, eller en billig självriskförsäkring. Det kostar mellan 500-1500 kronor i självrisk om skärmen går sönder beroende på din försäkring.

Dux Ducis Skin Pro Series Case hittar du hos Phonelife. Och är det något annat typ av skal du letar efter har de ett helt gäng, men det är Skin Pro Series Case som är vår favorit och som vi rekommenderar med varm hand.