Visste du att...

10 november släpps Xbox Series X

Xbox Series X och S kommer 10 november

Rykten surrade igår, men nu har vi fakta från Microsoft om när vi äntligen kan börja spela på nästa generations konsoler.

10 november
Vi har spekulerat i att Microsoft ville komma ut före Sony släpper Playstation 5 och så verkar det vara. Nu har i och för sig inte Sony sagt något datum, men sannolikheten är att den kommer i slutet av november i samband med de stora helgerna i USA. I och med att Playstation har varit en starkare konsol gäller det kort och gott för Microsoft att försöka sno åt sig spelare innan Playstation 5 dyker upp i butikerna.

Game Pass
Microsofts trumfkort är Game Pass, som är en prenumerationstjänst som ger dig en mängd med spel för ett fast pris. Spelen ligger oftast ett år i Game Pass, om det inte är Microsofts egna titlar, och det fylls ständigt på nya.

All Access
Microsoft kommer också att erbjuda Xbox All Access som, om vi fattat rätt, innebär att du köper din Xbox Series ”vad du nu vill ha för bokstav där” på avbetalning för ett fast månadspris över 24 månader. Under den tiden får man även med Xbox Game Pass och EA Play – det senare ger dig access till EA-spel. Prislappen i USA är 25 Dollar för S och 35 Dollar för X, så gånger 9 plus moms borde ge vad det kommer att kosta i Sverige.

Från och med den 22 september kan du förhandsboka All Access via Elgiganten och med tanke på Covid kan det nog vara bra att göra det på en gång då det eventuellt kan bli så att konsolerna blir en bristvara.

3595 – 5695 kronor
Priset blir 3595 kronor för Series S och 5695 kronor för Series X.

I båda fallen sticker inte priset iväg så mycket som vissa trott, men det är självklart inte gratis att vara en gamer.