Visste du att...

Oneplus Nord är nu officiell

Oneplus Nord

Oneplus lanserar idag Oneplus Nord, den första produkten i en helt ny produktserie där priset är en av hörnstenarna.

4590 kronor
Oneplus Nord Gray Onyx och Blue Marble 8GB + 128GB

5590 kronor
Oneplus Nord Gray Onyx och Blue Marble 12GB + 256GB

Två varianter under respektive prislapp. Oneplus Nord kommer att finnas tillgänglig för förbeställning på Webhallen, Netonnet, Dustin, Inet, Elgiganten, Telia and Telenor från 21 juli klockan 17.00.

”Oneplus Nord är en viktig milstolpe för Oneplus. Vi letar alltid efter nya sätt att dela den bästa tekniken med fler människor runt om i världen och vi är glada över att äntligen presentera en mer tillgänglig Oneplus-smartphone som självsäkert står tillsammans med andra produkter i Oneplus-familjen. Oneplus Nord kombinerar en flaggskeppskamera tillsammans med våra signaturfunktioner som 90 Hz Fluid Display, OxygenOS och Warp Charge 30T för att leverera den bästa möjliga smartphone-upplevelsen,” säger Pete Lau, grundare och VD för Oneplus.

Flaggskeppskamera
Oneplus Nord har samma 48 MP Sony IMX586-sensor som flaggskeppet Oneplus 8, komplett med en stor f / 1,75-bländare och optisk bildstabilisering (OIS) för att minska oskärpa i både foton och videor. Dessutom kommer Nord med en 8 MP ultra-vidvinkelkamera, en makrokamera och en djupsensor för att ge en mångsidig fotograferingsupplevelse.

Nightscape är nu tillgängligt på både den bakre huvudlinsen och i ultra-vidvinkelkameran, och möjliggör fantastiska nattbilder genom avancerad mjukvara och förbättrad bildbearbetning. Med Nightscape tar Oneplus Nord upp till nio olika bilder med olika exponeringar och väver dem tillsammans på några sekunder för att producera tydligare och ljusare foton.

Nord är den första Oneplus-enheten som har en dubbel uppsättning av kameror på framsidan. En 32 MP-huvudkamera, den högsta upplösning hittills på en Oneplus-telefon och fångar fantastiska selfies dag som natt. Den främre kameran stöder också högkvalitativ videoinspelning i 4K upp till 60 fps. Bredvid finns en 8 MP ultra-vidvinkelkamera på framsidan som erbjuder ett 105-graders synfält, vilket gör att användarna kan enkelt ta fantastiska gruppselfies.

Smidig sa Bull
Oneplus Nords 6.44 tum Fluid AMOLED-skärm med en uppdateringsfrekvens på 90 Hz ger en enastående tittarupplevelse och förbättrad responstid för snabb touch-feedback. Oavsett om du surfar på webben eller bläddrar igenom foton är varje beröring smidigare. Nords skärm har också 2048 nivåer av automatisk ljusstyrka för smidigare ljusstyrkeövergångar.

Nord har Qualcomm Snapdragon 765G 5G mobilplattform, som ger förbättrade processor-hastigheter, 30% snabbare grafikåtergivning än föregångaren, och en dedikerad AI-motor som hjälper till att leverera spelprestanda på bästa sätt. Med upp till 12 GB RAM-minne kommer Nord-användare att kunna uppleva mer krävande spel och multitasking utan problem. Dock är självklart processorn inte lika vass som den man hittar i 8-serien och det är där en stor del av prisskillnaden ligger.

I likhet med Oneplus 8-serien, kommer Nord förinstallerad med OxygenOS 10.5, Oneplus senaste och snabbaste programvara ännu. OxygenOS 10.5 levereras komplett med funktioner som Dark Mode, Zen Mode och en komplett uppsättning anpassningsalternativ som låter användare justera allt från ikonformer till fingeravtrycksanimationer. OxygenOS är designad för att vara supersnabb och smidig och har nästan 300 kraftfulla programvaruoptimeringar som hjälper dig att få den ultimata smartphoneupplevelsen.

Warp Charge
Oneplus Nord stöder Warp Charge 30T, som också finns på Oneplus flaggskeppsprodukter. Warp Charge 30T tar Nords 4115 mAh-batteri från 0% till 70% på en halvtimme. Med maskinlärning förändrar Nord hur telefonen laddar över en natt för att minska tiden den tillför ström till batteriet, för att förbättra och förlänga batteriets livslängd.

Nord garanterar samma kvalitet som användare förväntar sig av Oneplus och har utsatts för samma noggranna och rigorösa laboratorietester som alla andra Oneplus-enheter. I likhet med Oneplus flaggskeppsenheter kommer Oneplus Nord att få två års programuppdateringar och tre års säkerhetsuppdateringar.