Visste du att...

Oneplus och Epic bjuder på Fortnite i 90 fps på mobilen

Oneplus inleder samarbete med Epic

Oneplus presenterar idag sitt nya samarbete med Epic Games, vilket innebär att ägare av Oneplus 8-serien blir först med att spela Fortnite i 90 fps.

Fortnite till alla
Samarbetet mellan Oneplus och Epic grundar sig i viljan att ta Fortnite till nästa nivå på Android-telefoner. Arbetet med att leverera 90 fps till Fortnite på Oneplus 8-serien tog flera månader. Det hela började i Indien, där användare som äger en Oneplus 6 och nyare, nu kan ladda ner Fortnite via en enkel ”one touch”-installation via Epics app Game Space.

”Oneplus och Epic Games har skapat en av de bästa Fortnite-upplevelserna någonsin på en smartphone. Oneplus 8-serien levererar ett så följsamt och bildsnabbt Fortnite gameplay att inte ens dagens spelkonsoler klarar av att matcha det. Oneplus tillverkar de bästa telefonerna för gaming, genom vår branschledande display, snabba prestanda och vår användarvänlighet” säger Pete Lau, medgrundare och VD för Oneplus.

Vi rynkar lite på näsan kring de bästa speltelefonerna, för de unika speltelefonerna är hur man än vänder och vrider på det, är bättre i handen och har en del extra knappar som gör spelandet bättre. Sedan, för att vara näsvis, så är det alltid så kallad latency på trådlösa lurar och när det gäller spelande är latency alltid dåligt. Men men, för den normala spelaren är det nog bra nog.

”En enkel ”one touch”-installation förenklar verkligen nedladdningsprocessen och eliminerar den friktion som ofta uppstår i andra Android-enheter. Det är ett stort steg framåt som tillsammans med prestandaförbättringarna som teamet har gjort gällande fps, gör att Fortnite på Oneplus blir en fantastisk upplevelse” säger Tim Sweeny, grundare och vd för Epic Games.

Vi är lite osäkra på exakt vad ”one touch” innebär, men om Tim säger det är bra så litar vi på honom. Senast vi träffade honom kommenterade han en NFL-match som vi spelade på E3 förra året. Han var förvånad över våran speltaktik som var väldigt olikt hur så kallad amerikansk fotboll brukar spelas.

Lämna ett svar