Visste du att...

Fortnite kommer till Xbox Series X och Playstation 5

Nästa generation Fortnite

Nej, texten ovan ljuger lite, för det är samma spel och det nya är att det drar nytta av hårdvaran.

Lanseringstitlar
Fortnite kommer att finnas från dag ett på de båda konsolerna. Det är som sagt samma spel, men polerat och så vidare för att dra nytta av hårdvaran som man hittar i de nya konsolerna. Mer information utlovas närmare, vilket är ganska självklart. Lite PR 101 som de skulle säga i USA.

Versionerna som kommer vid lanseringen rullar på Ureal 4 och spelet kommer att köras på Unreal 5 från och med mitten av nästa år. Då bör det bli större förbättringar då motorn är anpassad för hårdvaran.

Du slipper spela om från början
Allt som du har spelat hittills kommer att föras över till nästa generations konsoler, så sitt lugnt i båten. Man kommer även kunna spela med andra plattformar om det skulle vara så att du är ensam med nästa generations konsol initialt. De är vara få när de släpps och Sverige bör inte vara ett prioriterat land kan man tänka.

Epic säger också att de inte kommer sluta att utveckla spelet för dagens spelkonsoler och det vore ju rätt lustigt med tanke på att det är där den stora massa finns.

Lämna ett svar