Visste du att...

Vi testar plånboksfodral till Oneplus 8 Pro

9 995 anledningar din telefon behöver ett bra skydd

Telefonerna blir bara dyrare och dyrare och det har aldrig varit mer själsdödande än när man tappar telefonen och hoppas att skärmen inte sprack – och lika skönt som det är när man ser att skärmen höll, lika eländigt är det när den inte gjorde det.

Skydda din telefon
När Oneplus 7 Pro släpptes slutade Oneplus sälja egna plånboksfodral och det gjorde att vi gjorde en massa research över vilket som skulle vara det bästa i brist på fodral från tillverkaren. Inte alltid, men ofta är det just tillverkarna som erbjuder bäst skydd till sina telefoner och Oneplus plånbok som hette Flip Cover var det bästa vi testat.

I brist på originalfodral började vi dammsuga nätet efter andra slimmade plånboksfodral och efter ganska mycket sökande hittade vi Dux Ducis och deras Skin Pro Series Case. Det höll i princip jämna steg med Oneplus-originalet och vi var kort och gott mycket nöjda med att vi hittat vad vi sökte och att det var så bra vi hade hoppats på.

Ett år med Dux Ducis
I och med att Oneplus 7 Pro har varit min dagliga telefon i ett år har även plånboksfodralet varit med i princip lika länge. Andra fodral jag haft har ofta plasten torkat ut och börjat spricka och livslängden har varit enormt begränsad, men så är inte fallet med Skin Pro Series Case-plånboken. Det har självklart fått några små repor, men annars är det i princip som nytt. Det har inte torkat ut, det finns inga sprickor och det har inte blivit sladdrigt. Så kort och gott är vi riktigt nöjda med produkten.

Oneplus 8 Pro
Nu ett år senare är det samma sak igen, inget plånboksfodral från Oneplus, men vi slapp söka som galningar på nätet då vi visste var vi skulle leta den här gången. Vi hoppade direkt till Dux Ducis och Skin Pro Series Case.

Precis som fodralet till sjuan är det typ ett skal av mjuk plast som sitter fast på i en plånbok. Man klickar i hela telefonen och den får på så vis skydd runtom av bara farten. Att telefonen ska åka ur fodralet av misstag ska det mycket till, för det är enormt slimmat för att telefonen ska sitta på plats.

Ett gediget fodral
Fodralet är gjort av konstläder, så inget djur har fått bita i gräset, och materialet ger ett gediget intryck och är inte halt eller känns plastigt. Det finns en magnet i ytterkanterna som gör att det låser sig när man har vikt det bakom telefonen och gör att det inte fladdrar omkring. Magneten är för övrigt bra på att låsa fast hörlurarna när man lägger ifrån sig telefon med headset, vilket säkert inte är meningen men kan vara nyttigt.

Vill man se på film kan man självklart använda fodralet som ett ställ. Det finns inga tydliga skarvar att låsa fast telefonen i och det gör att man ibland får justera lite innan den står stabilt, men det är inget som stör. Man bör dock ägna en tanke hur man ställer telefonen om man är ute och flyger så att inte någon luftgrop eller medpassagerare får den att falla ner från stolsbordet.

179 kronor
Det är väl inte superofta man kan säga att något är för billigt, men 179 kronor är galet billigt. Hade det kostat 299 hade i alla fall inte jag rynkat på näsan. Kvalitet och hur slimmat det är gör att ett högre pris hade motiverats ärligt talat, men för 179 kronor är det kanske det bästa köpet du gör till din Oneplus 8 Pro. Spräcker du skärmen kostar det mellan 500-1500 kronor att byta om du har den försäkrad och då blir du dessutom utan telefonen några dagar eller kanske mer.

Dux Ducis Skin Pro Series Case hittar du hos Phonelife. Och är det något annat typ av skal du letar efter har de ett helt gäng, men det är Skin Pro Series Case som är vår favorit och som vi rekommenderar med varm hand.

Dux Ducis Skin Pro Series Case >>

Andra Oneplus 8 Pro-skal >>

Lämna ett svar