Visste du att...

Googles Nest Wifi lanserad i Sverige

Utan en tråd

Kejsaren hade inte en tråd på kroppen och saknade helt täckning. Nest wifi har heller ingen tråd, men täcker det mesta i närheten.

Googles Nest Wifi
Idag lanseras Googles Nest Wifi i Sverige, Danmark, Norge, Italien, Spanien, Österrike, Schweiz, Belgien, Irland och Nederländerna. Nest Wifi är en uppgradering från originalet som erbjuder upp till två gånger snabbare hastighet och 25 procent bättre räckvidd. I själva verket är Nest Wifi två separata enheter: Nest Wifi Router kopplas ihop direkt med modemet för ett kraftfullt hemmanätverk, och Nest Wifi Points (åtkomstpunkter) utökar räckvidden dit du behöver det. Med ett två-pack, beståendes av en router och en wifi-åtkomstpunkt, kan systemet leverera en räckvidd på upp till 210 kvadratmeter för hemmet. Systemet är skalbart, så du kan lägga till flera åtkomstpunkter efter behov. För dem som redan har ett Google Wifi-nätverk, går det enkelt att addera Nest Wifi till systemet för att öka räckvidden ytterligare.

”Vi är alltid måna om att underlätta i hemmet och med Nest Wifi, som erbjuder snabbare uppkoppling till större räckvidd, har vi både tagit estetik och smarta funktioner i beaktning som ger en större frihet och säkerhet” säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig Google Sverige.

Design för hemmet och röststyrd Google-assistent
Det är många nätverkssystem som inte är estetisk tilltalande, vilket innebär att de ofta göms i en garderob eller skåp, där signalen många gånger är blockerad eller reducerad. Därför har Nest Wifi tagits fram med en stilren design med mjuka, rundade kanter och diskret ljus, som enkelt passar in i hemmets design. Höljet till routern och åtkomstpunkten är även tillverkat av 45 respektive 40 procent återvunnen plast, för en mer hållbar design. Då Nest Wifis åtkomstpunkter har en högtalare med Google-assistenten integrerad, kan användare nyttja samma funktionalitet som med Nest Mini. Det innebär bland annat att det går att ansluta enheten till ett högtalarsystem för att lyssna på musik i hela hemmet.

Och om det är svårt att få barnens uppmärksamhet är det bara att säga ”Hey Google, pausa Wifi för barnen”. Det går också använda Assistent för att få mer information om Wifi-nätverket, säg bara ”Hey Google, vad är mitt nätverks internethastighet?”.

Enkel installation och hantering i Google Home-appen
Det är enkelt att komma igång med Nest Wifi. Anslut enheten, ladda ner samt öppna Google Home-appen som guidar genom installationsprocessen på bara några minuter. När installationen är genomförd, kommer nätverket och anslutna enheter kunna kontrolleras via appen.

Appen gör det enkelt att prioritera internethastighet för specifika enheter – exempelvis vid ett videosamtal, testa hur snabbt nätverket är, sätta upp gästnätverk eller ändra lösenord. Ägare av en Nest smartskärm, som Nest Hub, kan dessutom dela gästnätverket på skärmen genom att skanna koden med deras telefonen för att få tillgång till nätverket.

Wi-Fi för hela familjen
Håll koll på barns skärmtid med Family Wifi, som finns i Google Home- eller Google Wifi-appen. Här finns också funktionalitet för att pausa internet för en grupp enheter eller en specifik enhet. På samma sätt går det att lägga in bestämda tider på rutinbasis då internet inte ska vara tillgängligt, som exempelvis när det är läggdags. Det är även enkelt att blockera vuxeninnehåll på enheten genom att använda grupper och Googles Safesearch-teknologi.

Stöd för smarta hemmet
Nest Wifi-system är utvecklad för att erbjuda användare en bra utgångspunkt för framtida smarta hem-enheter. Den har lokal uppkoppling till hemmet, vilket innebär att vissa enheter kan ansluta direkt till systemet utan att behöva en hub – så att man enkelt kan sätta upp smarta lampor och plugenheter från Google Home-appen.

Pris
Ett 2-pack beståendes av en Nest Wifi-router och en Nest Wifi-åtkomstpunkt kostar 2 990 SEK och finns att köpa på Google Store eller i butiker så som Elgiganten, Clas Ohlson, Kjell & Co, Power, Mediamarkt, Netonnet, Proshop, Komplett och Webhallen.

Lämna ett svar