Visste du att...

Spelar räddar världen genom att stanna hemma

Spelarna är mänsklighetens kackerlackor

I dagsläget är det många som jobbar hemma och man läser att många har problem med att inte lämna hemmet.

Kackerlackor
Man brukar säga att kackerlackorna kommer att överleva allt och alla. Det spelar ingen roll vad man gör, de hanterar allt. I världen som den är just nu i skrivande stund pratas det mycket om att isolera sig och det pratas lika mycket om hur ansträngande det är. Men för spelare är det en vanlig dag.

Asociala
Det brukar skämtas om att spelare är asociala varelser och det var säkert sant för en massa år sedan. Nu är alla spelare. Allt ifrån den socialt inkompetenta till superstjärnor som uppträder framför tusentals personer på ett eller annat sätt och de kan umgås på lika villkor bakom sin spelkontroll – utan att veta något om den andra eller någonsin träffas.

Dagens spelare är förmodligen lika sociala som alla andra, men att spela spel brukar innebära att tiden slukas och plötsligt är det mitt i natten. Andra kanske sträckkollar på en serie på en streamingtjänst, men efter 10 avsnitt är den oftast slut. Spel, de tar aldrig slut. Fler matcher, nya saker att låsa upp och nya kompisar att spela med på nätet.

Stanna hemma – spela spel
I och med att vi spelare klarar av att vara ensamma och ofta föredrar det är vi som skapta för den situationen vi sitter i idag. Man behöver inte gå ut och träffa kompisar – och får inte höra det när man skippar det heller. Samma med gym, men det kommer nog att bita en i häcken framöver eller i alla fall kosta oss ekonomiskt med alla nya kläder som måste införskaffas då den befintliga garderoben plötsligt krympt.

Spela mer
Föräldrar brukar oroa sig när barn sitter vid sitt spel då de inte träffar andra, men nu är det ju det bästa som kan hända faktiskt. En gång i tiden var inte spelen lika sociala och det argumentet kanske var okej på 80-talet, men nu väljer till och med många att stänga av de kommunikativa möjligheterna för att bara kunna spela och inte surra så mycket.

För att summera den här relativt intetsägande artikeln kan vi summera att när vi läser om folk som känner sig fångade hemma så kan vi förmoda att det inte är så kallade gamers det handlar om. Det vittnar bland annat Steams spelarrekord om. Så kort och gott kan vi säga att fortsätt spela spel och plana ut den där jäkla kurvan – spelare gör ett bra arbete för världen och Tegnell borde hylla gamers på någon av presskonferenserna.

Så här ensamt är det ute, stanna inne och spela med kompisarna i stället.

Lämna ett svar