Visste du att...

Nytt svenskt rollspel som körs på Alexa

Rollspelande på nytt sätt

Boden-baserade Wanderword bjuder på ett nytt sätt att spela rollspel med hjälp av Amazons Alexa.

Ducka och svinga svärdet
I The Cursed Painting får spelarna kontrollera sin karaktär genom ett rollspelsäventyr med hjälp av rösten. Det är via Amazons Alexa som det hela äger rum och det kan spelas på alla Alexa-enheter men även via allt som kan köra Alexa-appen. Så kort och gott i princip varenda Android- och Apple-enhet under solen.

Så här beskriver Wanderword spelet…
The Cursed Painting combines the best elements of tabletop gaming, audiobooks, and open world exploration to deliver a uniquely vivid and interactive experience. Whether you’re delving deep into the mysteries of a strange medieval village with its equally mysterious inhabitants, or exploring the depths of an eerie dungeon, the path you take is completely up to you.

As you explore the world of Cursed Painting you will be immersed by layers of meticulously crafted audio-scapes and sound effects paired with an original fantasy musical score that will pull you right into the world. Developing cursed painting was a passion project for the development team, many of them being huge RPG fans, made up of fantasy authors, tabletop experts, audio engineers, as well as orchestral composers and developers who take immersion, mechanics, and story seriously. The team has worked tirelessly to produce their dream Alexa skill.

Och det stämmer säkert. Vi har bara spelat demoversioner som finns att ladda ner gratis. Det är cirka 15 minuters speltid och ger en fingervisning om hur det är att spela på det sättet. Vi testade att spela via en mobiltelefon som körde Alexa-appen. Du hittar mer information via hemsidan.

Lanseringstrailer.

Lämna ett svar