Visste du att...

Gamescom leker med tanken att mässan inte blir av

gamescom

Kanske måste köras digitalt

Även tyskarna kryper till korset och funderar i alla fall på alternativa lösningar.

Gamescom Online
Tidigare har både Gamescom och mässan som är för utvecklare dagarna innan på samma plats agerat lite med strutsmentalitet. Hela världen har dragit öronen åt sig och börjat ställa in evenemang här och var, men i och med att Gamescom äger rum i augusti har de rullat på som vanligt och börjat sälja biljetter med mera.

De är långt ifrån ensamma att agera lite skumt. Nordic Game kör på som vanligt är sagt och det äger rum i maj i Malmö och Dreamhack har flyttat två event till augusti. GDC flyttade också, väldigt motvilligt ska också sägas, till augusti. Det känns lite osympatiskt att planera för evenemang i dagsläget för att vara helt ärligt, men å andra sidan måste de ju jobba efter ett mål.

Nu har i alla fall Gamescom meddelat att de förbereder sig att köra digitalt om så är fallet och det får vi väl i alla fall ge dem en liten golfapplåd för. I mitten av maj kommer Gamecom att utvärdera situationen med COVID-19 ser ut och om det kommer att vara tillåtet och gå att arrangera Gamescom som vanligt. Om svaret blir nej, då kommer mässan att finnas på internet i en mindre skala och alla som köpt biljetter kommer att få tillbaka sina pengar.

”Millions of fans worldwide are excited about gamescom 2020. That is why we are determined to celebrate the latest news, announcements and world premieres together with the community again this year at the end of August. In view of the corona crisis, we are now expanding all digital formats at full speed so that gamescom 2020 can at least take place digitally in any case. We already reach millions of gamescom fans worldwide with the global show gamescom: Opening Night Live and the gamescome now portal. Further expansion of our digital strategy is the way to go right now,” säger managing director of game, Felix Falk.

Vi får kort och gott se om det blir mässa eller inte, vilket känns rätt irrelevant i skrivande stund. Stanna hemma och spela spel, det är det bästa du kan göra i dagsläget.

En av de många mässhallarna i Köln.

Lämna ett svar