Visste du att...

Rykte: E3 ställs in

E3 2018

E3 eller inte E3

Det är många som säger samma sak, men mässans arrangörer har inte meddelat det själva.

E3 eller inte E3 – det är frågan
På nätet kan man läsa från diverse spelbranschfolk att E3 kommer att ställa in. Nu är det nog det alla tror kommer att hända i och för sig, men senaste dygnet är det flera större branschfigurer som uttalat sig. Bland annat Devolver, men de är lite E3-fientliga sedan tidigare och kanske inte är den säkraste källan.

Vi ställer oss i raden av tidningar som spekulerar och att spekulera har väl aldrig gjort någon glad? Men om man rent krasst ser på virussituationen just nu och vilka evenemang som ställer in så är man väl relativt ignorant om man tror att E3 kommer äga rum. Bara i spelbranschen har GDC, South by South West och Twitchcon EU ställt in. Utanför vår bubbla pratas det om att hockey-vm ska flyttas, Fotbolls-EM eventuellt ska ställas in och NHL-matcher utan publik med mera.

Summan av det hela
Vi vet inte mer än någon annan. Vi lämnar det hela öppet till E3 själva skickar ut informationen och den lär komma halvsnart. Antingen information om att allt fortskrider eller att de har bestämt sig för att ställa in eller flytta evenemanget.

Ställer E3 in kan man förmoda att GDC kommer vara tvungen att göra detsamma och då förmodligen även Taipei Game Show som var bland de första att flytta sin mässa längre fram i tiden.

Bild från Nintendo-montern på E3 2019.

E3 2018

Lämna ett svar