Visste du att...

Oneplus snöbollbollskrig har börjat

Oneplus kickar igång Snowbot Battle – världens första 5G gaming-turnering mellan människor och robotar

Oneplus community-medlemmar från hela världen kan följa eller delta i ett unikt snöbollskrig med hjälp av Elisas 5G-nätverk i Finland.

Snöbollskrig
Oneplus Snowbot Battle inleds i Finland idag och pågår till den 12 mars. Vem som helst i hela världen kan kontrollera specialbyggda robotar i realtid och delta i det ultimata snöbollskriget på oneplus.com/snowbots.

Hjärnan och ögonen i robotarna är en Oneplus 5G-enhet, som tack vare den finska operatören Elisas 5G-nät, ger Oneplus community en första titt på framtidens 5G-gaming. Det blixtsnabba 5G-modemet levererar den snabbaste hastigheten med en så låg latency att gamingupplevelsen blir fantastisk, även om du befinner dig tusentals kilometer ifrån Snowbot-slagfältet i Ruka, Finland.
Kameran i Oneplus 5G-enheten fungerar som Snowbotens ögon, vilket gör att gamern kan se motståndaren och sikta med en träffsäkerhet på milimetern.

Snowbot Battle pågår i 70 timmar, och tusentals människor över hela världen kan ta plats i ett av de två lagen och styra en av de fyra robotarna i varje lag. Sedan gäller det bara att träffa, utan att själv bli träffad.

”Efter den enthusiasm vi mötte vid lanseringen av vår första 5G-enhet under 2019, så ville vi vi ta ytterligare ett steg i år och skapa en unik upplevelse som demonstrerar en av många möjligheter med 5G. Oneplus Snowbot Battle är ett perfekt tillfälle att visa tusentals av våra community-medlemmar den sanna potentialen i 5G-nätverk. Den låga latcencyn och den ultra snabba hastigheten gör att att användarna kan nå nya nivåer av gaming på sina smartphones” säger Tuomas Lampen, strategichef på Oneplus Europa.

”Finland går i bräschen när det gäller 5G och finnar är snabba att utnyttja tekniken i sin vardag. Vi öppnade världens första 5G-nät redan 2018 och idag har vi 5G-nätverk i 14 finska städer. Vi är glada att vara en del av OnePlus Snowbot Battle för att demonstrera för en global publik vad 5G verkligen kan möjliggöra” säger Jarmo Mikkolo, Elisas Regional director i Norra Finland.

Under utvecklingen av Snowbotarna, som skedde med feedback från Oneplus community, användes över 80 specialbyggda delar som gör det möjligt för den 50 millimeter breda pipan att skjuta snöbollar upp till 200 meter långt, i en hastighet av över 190 kilometer i timmen.

Tack vare en enliterstank med luft kan robotarna skjuta två snöbollar per sekund, vilket gör att spelarna kan tömma det nio snöbollar stora magasinet på under fem sekunder. Robotarnas acceleration och hastighet har noga balanserats så att spelarna får den rörlighet som krävs för att undvika att bli träffade av motståndarnas snöbollar.

För att motstå väder, vind och tre dagar av nonstop snöbollskrig, har robotarna utrustats med ett hölje av samma typ av aluminiumlegering som används på flygplan

Följ OnePlus Snowbot Battle på Oneplus.com/snowbots and läs mer om robotarna här.

Lämna ett svar