Visste du att...

SXSW 2020 i Austin ställer också in

Ännu en mässa som ställer in

South by South West, som oftast kallas SXSW, är inte främst en spelmässa men spelen har fått större utrymme då det är en pengamaskin i nöjesvärlden. Och det är just nöje som är fokus på mässan, men nu är den som så många andra inställd.

Austin tar det säkra före det osäkra
Det är staden Austin som har meddelat att inga evenemang ska hållas där och då är det bara för mässarrangörerna att rätta sig i ledet.

”We are devastated to share this news with you. “The show must go on” is in our DNA, and this is the first time in 34 years that the March event will not take place. We are now working through the ramifications of this unprecedented situation.”

Mässan skulle börjat den 13 februari och de som är där för spelbiten brukar sedan åka direkt till San Francisco för att vara med på GDC-mässan, vilket varit inställd sedan ett par veckor. Man kan kort och gott konstatera att arrangörerna i Austin inte hade någon plan på att ställa in och att mässan förmodligen ägt rum om inte Austin satt käppar i hjulen.

”As recently as Wednesday, Austin Public Health stated that “there’s no evidence that closing SXSW or any other gatherings will make the community safer.” However, this situation evolved rapidly, and we honor and respect the City of Austin’s decision. We are committed to do our part to help protect our staff, attendees, and fellow Austinites.”

SXSW kommer att äga rum i ett digitalt format via hemsidan.

Här finns det officiella uttalandet från SXSW.

Lämna ett svar