Visste du att...

Embracer köper Saber Interactive

Embracer Group fortsätter att växa

Saber Interactive är senaste utvecklaren att hamna under Embracer Groups paraply.

Saber Interactive
Saber har utvecklat en mängd titlar men är kanske mest kända – i och med att det både är rätt nytt och sålde väldigt bra – för World War Z. Saber agerar både som utvecklare och utgivare och har över 600 anställda. Det borde göra att Embracer nu har 42 miljoner anställda totalt, men vi kan ha räknat fel här.

”Saber has been on our radar for a very long time because of their deep history of consistently high-quality work. Their ambitious moves towards self-funding projects in recent years have been particularly impressive, especially with World War Z, which sold more than three million units. While Saber will remain a standalone company within Embracer Group, we look forward to collaborating with them to elevate their ability to create and market premier titles.”, sade Lars Wingefors, grundare och VD Embracer Group.

Saber har kontor i sex länder, varav ett är i Sverige och närmare bestämt Sundsvall. Vad de gör i Sundsvall, det har vi ingen aning om och Google var inte speciellt hjälpsamma heller kring det hela. Men det är säkert något avancerat och supersmart.

”Over the course of 19 years as an independent developer, Saber has had its share of suitors. With Embracer Group, we’ve at last found the perfect partner. We could not be more thrilled to see through the many projects we’ve dreamed of together.” sade Matthew Karch, medgrundare och VD Saber Interactive.

Lämna ett svar