Visste du att...

Thunderful Games köper upp Skövde-studio

Thunderful Group förvärvar spelutvecklaren Guru Games

Göteborgsbaserade Thunderful Group AB har förvärvat Skövdebaserade Guiding Rules Games AB med fjorton anställda – även om hemsidan säger nio personer.

Guru Games
Guiding Rules Games har sin bas i Skövde och är i folkmun mer kända som Guru Games, en studio som både skapar egna spel och bistår andra bolag med expertis inom spelutveckling.

”Förvärvet ska ses som ett tydligt tecken på vår ambition att fortsätta växa”, säger Brjann Sigurgeirsson, VD på Thunderful Group AB. “Thunderful står stadigt i Göteborg, och att expandera inom regionen är ett naturligt nästa steg. Medarbetarna på Guru Games är tekniskt mycket kunniga, vilket har varit en avgörande del i förvärvet.”

Guru Games bildades 2014 och har sedan starten drivits av VD Daniel Ström. Idag är de en samarbetspartner till ett flertal namnkunniga svenska spelstudior. “Under året har vi jobbat tillsammans med Thunderful på ett antal projekt och lärt känna varandra ordentligt,” säger Daniel. “Därför känner jag mig säker på att det här kommer bli en fantastisk resa att göra tillsammans!”

Man kan konstatera att Thunderful följer strömmen och gör som så många andra svenska spelföretag, de köper upp andra och blir bara större och större. Och inget fel i det.

Lämna ett svar