Visste du att...

Elbilsmässa i Stockholm

Elbilar i Friends Arena

Nu i helgen kan alla som är intresserade av elbilar se en massa på ett och samma ställe.

Elbilsmässa
Elbilar är verkligen på tapeten och de börjar komma ner i pris nu dessutom. De är fortfarande jäkligt dyra och enligt kalkyler som presenterats här och var är det ett bättre köp att välja en vanlig bensindriven bil av samma modell som en elbil när det gäller kostnad. Men miljön är vinnaren och för varje år som går kommer bilarna att bli billigare som med all annan ny teknik.

Väldigt futuristisk BMW.

Inte bara elbilar
Mässan har nog fler hybridbilar än elbilar dock, men det är ett fall framåt. Hybriderna tar sig oftast runt fem mil eller så och sedan får man köra på bensin. För en vardagsbilist räcker nog de fem milen rätt bra och då kan man klara sig med att bara köra på el.

Laddare till höger och vänster
Eftermarknaden växer så det knakar och det finns många olika varianter av laddar och andra typer av tjänster för den som köpt en elbil. Det gör att det finns minst lika många laddvarianter som det finns bilar på mässan och i ärlighetens namn är de inslagen inte fullt lika underhållande. Äger man en elbil, då kanske det kittlar lite mer?

Polestar 2
Ett av de intressantare inslagen, då den inte går att se på något annat ställe, är svenska Polestar 2. En svensk bil som görs i Kina. 100 procent eldrift och den har massor av racinginslag då Polestar är Volvos trim- och racingmärke, de är de som ser till att Volvo-bilar rör på sig snabbare än standar. De är också de som tävla med Volvo i STCC bland annat.

Allt som allt
Mässan är inte speciellt imponerande. Har man en halvtimme på sig hinner man nog se det mesta och har man dubbla tiden har man även hunnit hoppa in i några bilar och så vidare. Man kan provköra moppar och andra tvåhjuliga eldrivna saker och det är kul. För de som har körkort så kan man även provköra bilar, dock inte Polestar 2, och även det är ju självklart underhållande. Mässan är värt ett besök om du funderar på elbil och vill prata med mycket kunnigt folk, men förvänta er inte någon bilmässa som den som brukar vara i Älvsjö till exempel. Elbilsmässan är ett ganska litet event allt som allt.

Lämna ett svar