Visste du att...

Vi hälsar på Fatsharks Game Jam i Boden

Game Jam i Boden

I helgen arrangeras Game Jam i Boden Business Park av svenska Fatshark.

Gör spel under fyra dagar
I torsdags började Fatshark Game Jam i Boden och det är ett klassiskt Game Jam, där man möts upp och skapar små spel under några dagar. Skillnaden på det här jammet är att det är utvecklare på plats under hela evenemanget och de fungerar lite som lärare och bollplank.

Fullt hus
Totalt är det någonstans runt 60 personer på plats där många kommer från spelutbildningarna i Boden. Evenemanget äger rum i huset på bilden överst och det är en ny byggnad som fortfarande håller på att byggas. Invigningen skedde för någon vecka sedan. Spelen som utvecklas kommer att presenteras på söndag och förhoppningen är att det är embryons för framtida spel och om inte annat är det ett sätt för utvecklarna att utvecklas.

Lyxjam
Boden Business Park ser till att alla jammarna mår bra. Det erbjuds sängplatser för de som inte bor nära och alla får frukost, lunch och middag. Ingen kommer komma från eventet utsvulten och helt slut, det är i alla fall tanken. Sedan är det självklart många som sitter många långa timmar för att komma så långt det bara går med sitt spel.

Stänger sina dörrar på söndag 18.00
Alla är välkomna att ansluta sig till utvecklarna eller bara komma förbi för att se hur det ser ut när spel utvecklas. Allt händer i Boden Business Park, i det bruka huset, på våning två.

Mats Andersson, Game Designer Fatshark, pratar – förmodligen – speldesign med ett av jamgängen.

Lämna ett svar