Visste du att...

Nintendo meddelar billigare Switch – Switch Lite

Nintendo har idag meddelat Switch Lite

En lite kompaktare och framför allt billigare version av succékonsolen Nintendo Switch

100 procent bärbart spelande
I dagens Nintendo Direct introducerade Nintendo den bärbara konsolen Nintendo Switch Lite, vilken kommer att släppas den 20:e september i år. Switch Lite lanseras i tre olika färger: gul, grå och turkos. Det släpps även en väska och ett skärmskydd samma dag för de som vill hålla sin Lite i nyskick.

Nintendo Switch lanserades i mars 2017 och erbjuder tre olika spellägen: stationärt i tv-mode genom att placera konsolen i Nintendo Switch dock, spela tillsammans eller mot varandra i tabletop mode genom att använda varsin Joy-Con, samt bärbart i handheld mode. Lite-versionen kapar två av dessa spellägen och fokuserar på att bara vara ett bärbart spelmedium och handen på hjärtat, är det inte så de flesta spelar sin Switch i alla fall?

Icke löstagbara handkontroller
Nintendo Switch Lite har inbyggda handkontroller och är mindre till storleken är Nintendo Switch. Den har ingen stativ på baksidan och är en konsol dedikerad till bärbart spelande. Konsolen har inget stöd för att spela på TV och det medföljer därför heller ingen HDMI-kabel eller Nintendo Switch Dock.

Nintendo Switch Lite kan spela alla spel ur det stora utbudet till Nintendo Switch med stöd för handheld mode. Det finns dock vissa begränsningar. På baksidan av varje spelförpackning finns det information om huruvida ett spel har stöd för Handheld mode eller inte. Spel som stöder tabletop mode kan fortfarande spelas, men det krävs extra Joy-Con handkontroller (säljs separat) till Nintendo Switch Lite. De extra handkontrollerna måste även laddas separat, till exempel med hjälp av ett Joy-Con Charging Grip.

Zacian & Zamazenta Edition
Utöver de tre färger som blir tillgängliga den 20:e september, lanseras även en Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta Edition i begränsad upplaga den 8:e november. Den versionen är prydd av illustrationer på två nya legendariska Pokémon från de kommande spelen, Pokémon Sword och Pokémon Shield, som lanseras den 15:e november till alla Nintendo Switch-system. Själva spelen Pokémon Sword och Shield medföljer inte den specialdesignande versionen.

https://youtu.be/jZOPC6J4fAA
Video där nya Switch Lite visas upp.

Lämna ett svar