Visste du att...

Tencent köper svenska Sharkmob

swegame dalarna

Tencent investerar i ännu en svensk utvecklare

Den här gången har de dock gjort mer än bara investerat, de har köpt upp hela företaget.

Tencent har ett finger med lite överallt
Det var inte länge sedan Tencent gick in som en minoritetägare i svenska Fatshark och det verkar ha gett dem blodad hajtand och slagit till på ännu en utvecklare med haj i namnet, närmare bestämt Sharkmob.

Sharkmob är en relativt ny, och kanske okänd studio, baserad i Malmö. Många av grundarna har tidigare jobbat på Massive som är ett mer känt namn på den svenska utvecklarhimlen. Exakt vad Sharkmob jobbar på är inte meddelat, men om Tencent slår till och köper upp hela studion är det förmodligen något som de tror på.

Utöver Fatshark och Sharkmob har Tencent även investerat i Paradox här på hemmaplan. Läs mer om Tencent på Wikipedia.

“We view the future of online gaming the same way and Tencent being a leading internet and games platform gives Sharkmob the reach and resources to be a part of that future. Support from Tencent’s incredible group of game teams will allow us to fully pursue our passion of bringing great gaming experiences to as many players as possible.”, sade Fredrik Rundqvist, vd på Sharkmob.

​“Sharkmob’s creative and passionate team has a proven track record of developing triple-A titles which involves open world setting and various gameplays. We look forward to more exciting innovation for game-lovers by combining Sharkmob’s development capabilities with Tencent’s technologies and expertise.” sade Steven Ma, Senior Vice President på Tencent.


Läs vår test av Oneplus 7 Pro >>

Lämna ett svar