Visste du att...

Overpass – nytt svenskt racingspel meddelat

Overpass

Overpass – utvecklat i Umeå

Ett nytt svenskt spel meddelades idag till typ alla spelsystem under solen

Made in Umeå
Umeåbaserade Zordix kommer via utgivaren Big Ben att släppa spelet Overpass i oktober 2019. Spelet förefaller vara rätt annorlunda än vad man tror vid en första anblick. Det ser ut som ett vanligt racingspel med fyrhjuliga crosscarts, men det är mer av motorcykelbalanssporten trial om man ser på videon.

Så här beskrivs spelet av Zordix
In Overpass, the player takes control of powerful buggies and quads, scrabbling across extreme tracks and very hazardous terrain. This simulation, unique in its genre, pits the player against craggy slopes and puts their cool-headedness to the test throughout technical obstacle courses along wilderness tracks. Overpass realistic physics engine requires you to keep precise and meticulous control of your speed and acceleration or you risk losing your grip and failing your crossing. You’ll need to master the technical characteristics of official reproductions of buggies and quads from iconic brands such as Yamaha, Suzuki or Arctic Cat.

Oktober 2019
Overpass kommer till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC i oktober i år. Ännu ett spel med en relativt kort lanseringsperiod.

Lämna ett svar