Visste du att...

PAX East 2019 börjar imorgon

PAX East 2019

PAX East 2019 börjar imorgon

Mer indie åt folket, men nu utan Twitch

Vi har som vanligt tjuvkikat på mässgolvet
Vår vana trogen, speciellt på PAX East, så har vi tjuvkikat lite på mässgolvet. Det är inte så värst svårt då mässgolvet ligger en våning ner och från ingången blickar man utöver hela mässan. Där ser man alla utställarna som har någon form av monterprydnad ovanför sin monter, vilket i princip alla stora har.

Nada Twitch
Något som inte syns, vilket primärt är för att de inte är här, är Twitch. Streamingtjänsten brukar har en stor monter där besökarna får träffa filurerna som spelar andras spel och tjänar pengar på det. Nutidens DJ:s ungefär. Men det kommer inte att ske i år alltså. Vad det beror på vet vi inte, men med örat mot marken så förefaller det som att de kommer att satsa på sina egna events, det vill säga Twitchcon, i stället för att köpa in sig hos andra. Numera har Twitch två event, ett i USA och så det nya som kommer att äga rum i Berlin i april. Man kan förmoda att det kanske kommer fler Twitch-events i USA och säkert något på andra ställen i världen.

Discord har en relativt stor monter och de kommer förmodligen att ha ett gäng streamers där i och med att de sponsrar ett gäng sådana. Men det fyller inte upp Twitch rätt djupa dike som de lämnar efter sig.

Svenska inslag
Vi såg några svenska inslag, bland annat Biomutant från Experiment 101 som ges ut av THQ Nordic. De finns som första monter direkt till höger nedanför entrén. Det är en mer framskjuten plats än de brukar ha. Thunderful ska finnas på plats, men de såg vi inte. Inte heller Raw Fury såg vi, men samma sak där, de ska vara på plats.

Days Gone kommer spelas
Mixer är på plats och de har en relativt stor monter. De har ju ingen egen mässa och om man ser till tittarsiffrorna som deras streamers skrapar ihop behöver de nog synas så mycket de kan. I anslutning till Mixer hittar man – självklart – Xbox. Sony kör stenhårt med sitt nya zombiespel Days Gone och det är faktiskt det spelet som undertecknad ska gå direkt till klockan 09.00 när media får gå in på mässan. Media har en timme innan besökarna får tillgång till mässgolvet.

Dagliga rapporter – kanske
Vi vill inte lova för mycket, men vi kommer att försöka skriva ihop något dagligt från mässan. Tyvärr händer det inte så mycket mer dag två eller tre eller fyra än det gjorde dag ett.

Borderlands premiärvisas på PAX East
Den största saken som kommer att hända – förmodar vi – är att Gearbox visar upp nästa upplaga av Borderlands. Det sker live från mässan klockan 19.00 svensk tid. Teaser för spelet nedan.

Lämna ett svar