Visste du att...

Just Cause 4 ute på Xbox Gamepass

Just Cause 4 avalanche

Spela Just Cause 4 gratis

Glada nyheter för alla spelare, men kanske inte för Avalanche

Just Cause 4 på Gamepass
Just Cause 4 ute på Gamepass idag. Det är en glad nyhet för alla Xbox One-ägare som har ett Gamepass, en tjänst som alla borde ha tycker vi nog. Det här innebär att alla som prenumererar på tjänsten har tillgång till både Just Cause 3 och Just Cause 4. Det tredje spelet släpptes på Gamepass för inte allt för länge sedan, vilket vi förmodar var för att ge lite extra uppmärksamhet till fjärde spelet.

Dyker upp tidigt på Gamepass
Att inkluderas i en så kallad bundle, eller som i det här fallet Gamepass, kan vara ett smart drag för att få många spelare snabbt till en ny lansering, speciellt om det är multiplayer- eller coop-spel. Bäst är förmodligen att ge bort det gratis så som Apex eller Fortnite, men de har en annan modell för att tjäna pengar på spelarna.

Har spelet varit ute ett tag, då kan man injicera nytt liv i titeln med nya spelare som inte köpte det när det kom ut av en eller annan anledning. Men lite tur, även om utgivaren tjänar mindre pengar, är att de nya spelarna kanske köper något av de DLC:er som finns ute i och med att de med lite tur gillar spelet. Man tjänar in på gungorna vad man förlorat på karusellen som det brukar heta.

Är det ett singelspelarspel som kommer ut i någon form av bundle eller liknande i ett tidigt skede, då behövs inte massorna för att spelet ska leva allt som oftast. Då kan det tyvärr handla om att spelet inte har sålt så pass bra som utgivaren har räknat med. Vi hoppas att det inte är fallet för Just Cause 4, för då ser det mörkare ut för ett femte spel i serien.

Samma princip gäller självklart på reor. Man kan lite generellt säga att ju sämre ett spel säljer, desto tidigare kommer de stora reorna. När det gäller till exempel Steam, då är det ofta just på reorna som spel säljer då spelarna blivit så vana med att priset sänks att det är förväntat. Då börjar utgivarna på en rätt blygsam rabatt i och med att spelet är hett och så ökas den successivt. Men som sagt, är det ett spel som säljer trögt blir rean ofta rätt markant på en gång.

Just Cause 4 kom ut den 4:e december och har alltså varit ute i tre månader när det dyker upp till Gamepass. Om det är för att det sålt sämre än utgivaren hoppats på eller inte, det har vi som sagt ingen aning om som sagt. Ett annat spel som också väldigt snabbt dykt upp med stor rea är Mutant Year Zero som nu finns med i månadens Humble Monthy och då kan köpas för 12 dollar, det plus att man får med en massa andra spel på köpet. Även det kom ut den 4:e december och om man köper det på Steam får man hosta upp 34 Euro.

Oavsett så är det en glad nyhet för alla Xbox One-spelare att Just Cause 4 finns ute via Gamepass. Samma sak gäller även för alla spelare som funderat på att köpa Mutan Year Zero, när man kan hugga det för en tredjedel av priset samt få med en massa andra spel.

Mutant year Zero

Lämna ett svar