Visste du att...

Norden har ett lag klart för Splatoon-EM

Splatoon 2

Nordiska finalen i Splatoon 2 European Championship 2018-2019 har en vinnare

I lördags gjorde fyra nordiska lag upp i den Nordiska finalen i Splatoon 2 European Championship 2018-2019. Lagen det stod mellan var Pyykkipojat, Ämpäri Gang, bay bait och Team Blackfisk.

Video on Demand
Semi-finalen och finalen sändes live, men även om du missade den kan du se sändningen i efterhand via här.

Finland mot Finland
Under fredagen lottades vilka lag som skulle möta varandra i semifinal. Det blev de två finska lagen Pyykkipojat och Ämpäri Gang som fick drabba samman först. Ur den striden gick Ämpäri Gang segrande med 3-0.

Sverige mot… svensk-norskt lag
I den andra semifinalen möttes svensknorska laget bay bait och svenska laget Team Blackfisk. Här blev det också ett väldigt tydligt resultat då bay bait vann med 3-0.

Finalen
I finalen möttes Ämpäri Gang och bay bait. Det blev en riktigt hård drabbning med intressanta strategier från båda lagen, men Ämpäri Gang med sin lagkapten Sendou hade en erfarenhet och taktik som bay bait inte lyckades rå på. Ämpäri Gang vann med 3-0 mot bay bait och därmed var ett vinnande lag korat.

Ämpäri Gang är alltså Nordiska mästare i Splatoon 2 och de som får åka till Paris den 9-10:e mars för att kämpa om att bli Europeiska mästare i Splatoon 2.

Mer information via nordiska Twitter-kontot.

Lämna ett svar