Visste du att...

400 miljarder lades på spelande i USA under 2018

PAX East 2018 - Dag tre

400 miljarder kronor – det är mycket pengar det

18 procent uppåt för spel i USA 2018

Spelbranschen fortsätter uppåt
I kväll kom officiella siffror för spelförsäljningen i USA under förra året. En ökning med 18 procent från 2017 och totala försäljningen uppgår till 43,4 miljarder Dollar. Det är runt 400 miljarder kronor. Mycket pengar kort och gott. Siffrorna kommer från Entertainment Software Association (ESA) och NPD Group.

Summan innehåller både hårdvara tillbehör och mjukvara. I mjukvara innefattas även prenumerationer och köp i spel med mera. 7,5 miljarder är siffran för hårdvara och 35,8 miljarder är för mjukvara.

“The impressive economic growth of the industry announced today parallels the growth of the industry in mainstream American culture,” sade ESA-chefen Stanley Pierre-Louis. “Across the nation, we count people of all backgrounds and stages of life among our most passionate video game players and fans. Interactive entertainment stands today as the most influential form of entertainment in America.”

“2018 was another record setting year for the U.S. video game industry as consumer spending jumped 18 percent to over $43 billion. Whether it was playing on the go on a mobile device or at home on a PC or console, consumers of all ages and interests found compelling content that delighted in 2018,” sade Mat Piscatella, spelanalytiker, NPD Group. “Console, PC, and mobile platforms all saw significant growth, while developing portions of the market like subscription and streaming services gave us a peek into a future full of possibilities for the industry and gamers.”

150 miljoner spelare i USA
Totalt är det 150 miljoner som spelar spel i USA, vilket gör att spelindustrin är en av Amerikas snabbast växande ekonomiska sektorer. Det jobbar över 220 000 personer i spelbranschen, finns över 500 skolor erbjuder spelrelaterade utbildningar i 46 delstater.

Red Dead Redemption 2
Red Dead Redemption 2 bidrog säker med en slant till de 400 miljarderna.

Lämna ett svar