Visste du att...

Bataljs beta går som tåget meddelar utvecklaren

Batalj Fall Damage

Fall Damages beta rullar på

Batalj, som skrivs BATALJ, men vi gillar att hålla oss rätt korrekta med språket och då får det heta Batalj.

Betasuccé
Det är alltid en utmaning att lansera ett nytt varumärke och ett nytt spel, när man kombinerar de två är det en ännu större utmaning. Batalj är ett nytt spel och varumärke från en ny studio, så där kanske det rent av finns en tredje utmaning. Lyckligt vis är det inte några nya utvecklare, utan studion grundades av fyra mycket rutinerade herrar som alla jobbat på DICE i många år. En av dem, Markus Nyström, är till och med en av medgrundarna till DICE.

Batalj har vuxit snabbt, både i antal betaspelare och som varumärke. Spelet lanserades i slutet av november och fanns i en monter på Dreamhack Winter där också betan startade. Sedan dess har en mängd större tidningar, bland annat PC Gamer, gett betakoder till sina läsare. Betan pågår till och med sista december 2018.

Batalj – eller BATALJ
Batalj är ett spel som seglar under den turbaserade flaggan, men det är ett nytt sätt att spela turbaserat som har fått mycket beröm från de som spelat betan. Bästa sättet att utvärdera huruvida det stämmer eller inte är att ladda ner betan och testa själv. Tillgång till betan får du via Playbatalj.com.

”Vi är jättenöjda med hur den stängda betan har mottagits. Spelare har varit engagerade och vill ha mer – och det kommer vi att ge dem.” säger Mikael Kalms, CTO på Fall Damage. ”Mot betans slut kommer vi att addera tre hjältar och nio enheter. Eftersom varje tillägg genererar mängder av möjligheter och variationer ser vi fram emot att se vilka taktiker och upplägg spelarna hittar på.”

https://youtu.be/_PilSKc2w4g

Vill du lägga till spelet på Steams önskelista, då gör du det här.

Så här beskriver Fall Damage Batalj – på engelska
Batalj is a fierce online turn-based action strategy game where you face other players in one vs one battles with your own custom-built squad. Skill and smart plays decides who comes out victorious. With several unique mechanics and an action packed art style, BATALJ is a fresh addition to the strategic turn based genre. The title means ”Combat” in Swedish, a nod to the Fall Damage founders’ background in AAA First Person Shooters. With three factions, multiple heroes and units you can try out different combinations, discover synergies and explore strategies that fits your play style.

Batalj Fall Damage

Batalj Fall Damage

Lämna ett svar