Visste du att...

Två amerikanska studios öppnar kontor i Boden

Boden björknäs

Wanderword och House of How öppnar kontor i Boden

Idag meddelade Boden Business Park att det kommer två nya hyresgäster i Sävast strax utanför Boden. I området som tidigare gick under namnet Skapa.

Wanderword
Wanderword blandar via sin patenterade teknik ljudboken med spelens interaktivitet. De skapar en engagerande berättelse som lyssnaren är med och påverkar. Precis som med vanliga ljudböcker kan man ta med sig Wanderword var man än är, oavsett om det är i hemmets lunga vrå eller på promenaden till jobbet.

Wanderword grundades av Peter Zetterberg, som jobbat med spel i över 20 år. Zetterberg arbetar sedan 2007 på Microsofts huvudkontor i Seattle och hans nuvarande titel är ”Director of Studios Operations”. Hashtag Fancy. När Microsoft år 2014 köpte företaget Mojang, de där som håller på med Minecraft, var Peter Zetterberg en av nyckelpersonerna bakom köpet.

House of How
Utöver Wanderword kommer även spelutvecklaren House of How, som leds av Russ McMackin, att etableras i Boden. House of How, som bland är en officiell partner med Minecraft (det står så på deras hemsida), har sitt huvudkontor i Bothell utanför Seattle.

I och med att Boden har spelutbildningar passar det väldigt bra då många av eleverna kommer att vara inblandade med företaget längs utbildningen och speciellt när det drar ihop sig till praktik.

Bilden högst upp är från Bränna Strand och plåtades under sommaren. Bästa Boden-bilden vi hade på lager. Lägger en nedanför också från spelutbildningen också. Bara för att. Plus en bonusbild som vi snubblade över i en tidning på Arlanda.

Boden Business Park Game Jam

boden

Lämna ett svar