Visste du att...

Starbreeze ansöker om företagsrekonstruktion

Starbreeze ansöker om företagsrekonstruktion

Allt annat än goda nyheter för aktieägare och hela svenska spelbranschen

Rekonstruktionen godkänd
Idag har Starbreeze begärt rekonstruktion och den har blivit godkänd meddelades det på eftermiddagen. Rekonstruktionen innefattar Starbreeze AB, Starbreeze Publishing, Starbreeze Production, Starbreeze Studios, Enterspace och Enterspace International.

The Walking Dead
Ja, titeln är lite ironisk, men spelet var relativt dött redan när det lanserades. Det gjordes med snygga trailers, massor av evenemang och en livesändning med en massa kända streamers. Det räckte dock inte för att få spelarna att hoppa på Walking Dead-tåget och media har varit ganska brutala i sina sågningar. När vi i somras såg spelet på E3-mässan kunde vi konstatera – även om vi var lite extra snälla kanske – att det var ett lovande spel som hade mycket jobb framför sig.

VD lämnar sin post
Spelets sparsamma försäljning har gjort att kassakistan börjat sina och innan det är för sent har de nu dragit i handbromsen. Företagets VD, Bo Andersson, har lämnat företaget och vice vd Mikael Nermark har fått ta över skutan. Han har gjort det en gång tidigare, när en annan vd lämnade Starbreeze ganska hastigt. Efter att Starbreeze köpte Overkill som ägdes av bröderna Bo och Ulf Andersson tog sedan Bo över vd-posten från Nermark som sedan dess varit vice vd. Andersson var även vd för en annan studio, nämligen GRIN, som gick i konkurs den 12:e augusti 2009.

“In this phase, Starbreeze needs a different kind of leadership and we have therefore decided to ask Mikael Nermark to take on the full responsibility with our full mandate for this new phase,” sade Starbreeze styrelsemedlem Michael Hjorth i ett pressmeddelande.

Vad innebär det här för Starbreeze?
Det kraxas lite om att företaget kan begäras i konkurs, vilket säkert är fullt möjligt. Men man ska inte glömma att Starbreeze äger varumärket Payday som varit en gigantisk succé. Skulle företaget begäras i konkurs kommer någon att snappa upp den varumärket snabbare än ögat, men man kan även förmoda att om företaget rullar vidare kommer de att lägga ner Walking Dead till konsoler lägga all kraft på PC-versionen som garanterat har en hel del krut kvar när det gäller intäkter via allehanda reor med mera. Men om de inte redan börjat utveckla det tredje Payday-spelet så kommer det att hamna överst på att göra-listan.

The Walking Dead starbreeze

Lämna ett svar