Visste du att...

Nya spel i framtiden från Starbreeze före detta vd

Bo Andersson

Fler spel i framtiden för Bo Andersson

Vi har läst avskedsbrevet till Starbreeze anställda från före detta VD:n

På återseende
Det fortsätter skrivas spaltmeter om Starbreeze och om den numera före detta VD:n Bo Andersson. På sena eftermiddagen dök det upp ett mail som Andersson skrivit till de anställda på Starbreeze. Vi skippar att publicera hela brevet då det var tänkt för de anställda, men kan ta några saker ur det i alla fall.

Andersson tackar för tiden som gått och prisar vad de anställda har gjort med Payday. Han säger också att det är tråkigt att han numera – förmodligen – inte kommer att vara inblandad i det tredje spelet i serien. Han säger också att han kommer att göra fler spel i framtiden och att det är spel som inte kommer styras av att göra aktieägare lyckliga en gång i kvartalet.

Andersson och svenska spelbranschen
Bo Andersson har helt klart gjort ett permanent avtryck i svenska spelbranschen och då inte med att gå i konkurs – det är det många som gjort. Han har, allt som oftast tillsammans med sin bror Ulf, bjudit på underhållande spel och en massa underhållande intervjuer. Båda bröderna är frispråkiga och säger vad de tycker och tänker. Spel som Ballistics, Ghost Recon Advanced Warfighter (PC), Bionic Commando Rearmed, Bionic Commando (3D-versionen, inte originalet), Wanted (bättre än sitt rykte), Termintator Salvation (lika dåligt som det sägs, men har sina ljusa stunder) och största succén Payday med flera.

2019 och Andersson
Bo har vi ingen aning om vad han kommer ta sig för, men han planerar säkert redan nästa satsning. Eftersom vi nämnde broder Ulf, så kan vi i alla fall berätta vad han kommer att göra under nästa år: Tillsammans med sitt glada gäng kommer han att släppa GTFO, vilket är ett spel som fått en mängd bra press allt sedan det visades för första gången.

Payday 2
Starbreeze största succé allt sedan Riddick.

Lämna ett svar