Visste du att...

Vi är på Dreamhack Winter i Jönköping

dreamhack winter 2018

Dreamhack Winter i Jönköping

Vi var nyligen på Dreamhack i Atlanta och det känns skönt att vi svenskar är bäst på Dreamhack fortfarande

Elmiahallen i Jönköping
Det är inte längre 10 000 datorplatser, vilket var en nyhet för oss, men det var över 6000 i alla fall. Stämningen, så trångt som det är och allt annat som hör till finns kvar. Tydligen har antalet datorplatser varierat över de senare åren, men nu är det tydligen på väg uppåt igen. Det finns några tomma platser här och där, men de är fåtal och i procent försumbart.

Hårdvara
Dreamhack Winter har sedan länge varit ett ställe för hårdvara. Här visas allt som man kan drömma om. Det är stora och ovanliga datorer som blinkar som så man eventuellt kan få epilepsi, tangentbord och möss med mera. Allt finns att köpa i Dreamstore-butiken till ett bra pris. Hårdvarufolket har insett att med en sådan stor del hardcore-spelare på ett och samma ställe så kan de kränga en jäkla massa. Butiken är alltid full av kunder.

dreamhack winter 2018 corsair batalj
Batalj hos Corsair.

Spel
Det som inte finns på Dreamhack är nya spel, eller knappt spel över huvud taget. På stora mässytan finns några få, ofta de som är populära nu. Men utöver det är det inget nytt alls. I Corsairs monter visades spelet Batalj upp som vi skrev om i torsdags. Det var vad vi såg det enda nya spelet på hela mässan om man bortser från indieavdelningen. Vi vill ha fler spel – ge oss fler spel Dreamhack.

Indieavdelningen
Det finns ett gäng indiespel som visas upp av mer eller mindre entusiastiska utställare, men det som är synd av vad vi kunnat avläsa är besökarnas totala ointresse för dessa spel. Det är jättetråkigt, för de förtjänar att ses och synas. Men i stället är det en lånad dans i Fortnite som är mer intressant än ett helt nytt spel. Sånt är livet.

Dreamhack summerat
Jönköping är kungen av Dreamhack vi hoppas att det förblir så. Det är ett bra event, känns proffsigt och staden är trevlig att besöka. Ett år till nästa Winter, men under tiden kommer sommar för de som vill spela i shorts.

Lämna ett svar