Visste du att...

Nytt svenskt spel – Bataj från Fall Damage

Batalj Fall Damage

Batalj – nytt svenskt spel

Fall Damage visade idag upp sitt första spel Batalj och redan imorgon börjar betan

Före detta DICE-anställda
Fall Damage grundades av fyra före detta DICE-anställda som för ungefär två år sedan bestämde att de ville satsa på att göra egna spel. En av studios grundare är Markus Nyström som är en av DICE medgrundare – och alltså började med spel när familjen Hedenhös rumlade runt.

Batalj
Spelet heter Batalj och kommer att få många utomlands att vricka tungan, men funkar det med svenska namn för Ikea funkar det nog för Fall Damage. Spelet är turbaserat, men med en tvist. Man spelar mot varandra, men man gör det samtidigt. Det gör att det blir lite dötid mellan man spelat och till att ens drag utspelar sig på skärmen. Det gör – förmodligen – också att det kommer bli perfekt för de som strömmar spel då det finns utrymme i varje runda för att hinna med att prata med sina tittare.

Batalj Fall Damage
Screenshot från PC-versionen av Batalj.

Så här beskriver Fall Damage Batalj och Markus pratar också lite om ambitionen med spelet.

Batalj is a fierce online turn-based action strategy game where you face other players in one vs one battles with your own custom-built squad. Skill and smart plays decides who comes out victorious. With several unique mechanics and an action packed art style, BATALJ is a fresh addition to the strategic turn based genre. The title means ”Combat” in Swedish, a nod to the Fall Damage founders’ background in AAA First Person Shooters. With three factions, multiple heroes and units you can try out different combinations, discover synergies and explore strategies that fits your playstyle

“With Batalj we wanted to take a whole new approach to the genre.” säger Markus Nyström, Creative Director på Fall Damage. “We focused on making it as accessible as possible without sacrificing depth. The players will realize that they have endless options to mix and match units in their squad, trying out different lineups will be both exciting and challenging.”

Stängd Beta på Dreamhack Winter
Är du på Dreamhack Winter i helgen kan du hämta upp en betanyckel i Corsairs monter eller så kan du få en av utvecklarna som springer runt på evenemanget i, enligt hemsidan, tydligt uppmärkta tröjor. Kommer du inte att vara i Jönköping i helgen, då kan du gå in på deras hemsida och greja nycklar till nästa beta – eller till och med denna om du har tur. Playbatalj.com >>

Bara PC-version meddelad
Det nämns inte fler versioner än PC i dagsläget, men det är säkert någon som tänker som vi – att det skulle göra sig bra på konsol eller till och med plattor.

https://youtu.be/_PilSKc2w4g
Och så bjuder de på en dagsfärsk trailer.

Batalj Fall Damage
Och en sista screen.

Lämna ett svar