Visste du att...

Comic-Con Stockholm summerat

comic-con stockholm

Vi summerar Comic-Con-helgen

Nu är det i och för sig runt fem timmar Comic-Con kvar, men vi summerar lite i förväg.

Besökarna
Vill man testa spel och inte trängas? Då är fredagen bästa alternativet. Då var det nästan lite väl lugnt till och med. Lördagen och söndagen bjöd på mer folk och högre energi – och längre köer. Man kan inte få allt.

Spelen
Var inte så många som vi skulle önskat. Det är mer annat än spel. Håller tummarna för i alla fall 50-50 till nästa år.

Kändisarna
Var i ärlighetens namn roligare personer förra året, men Sam Sheppard från Supernatural är ju kul – även om han såg måttligt road ut. Men det är svårt att få långa köer av fans när det kostar pengar att få en autograf eller ta ett foto. Det är ju tyvärr sedvanligt nu, men om man till exempel jämför det med Twitchcon där alla kändismöten är gratis så är det en lite mer bubblande tillställning.

mark sheppard comic-con stockholm
Mark Sheppard väntar på att träffa fans.

Allmänt
Kistamässan ligger lite avsides och området är lite tråkigt, men på insidan ser det ut som vilken annan mässa som helst i Sverige. Den får inte lystern som de amerikanska mässorna har med stora maffiga montrar, men den borde kunna erbjuda mer än den gör – i alla fall på spelsidan. Vi har ju trots allt ett antal världskända spelutvecklare tunnelbaneavstånd bort och man kan väl hoppas att mässarrangörerna drar nytta av det någon gång i framtiden.

PEGI:s största fiende
Butikerna tvingas upprätthålla PEGI-märkningen och media kan gnälla över våldet som tydligen ska skapas av att man spelar spel. Det trots att det inte finns några rapporter som tyder på det. Men på Comic-Con i Sverige är det fritt fram för alla att spela alla spel. Vi frågade en utställare på ett icke spelföretag som visade spel i sin monter och de sa att om föräldrarna okejade det eller kunde svara på telefon och godkänna att de spelade så gick det bra. Nu är PEGI bara en rekommendation, men undrar om föräldrarna gör samma sak med åkturer på Grönalund om de inte är långa nog, eller kanske låter dem ta bilen till skolan? I andra länder får man inte ens visa våldsamma spel publikt, utan bakom stängda dörrar. Kan hända att mässan skulle lida av det, men någon form av moral borde man väl ha – trots att föräldrarna saknar det bevisligen.

comic-con stockholm

Lämna ett svar