Visste du att...

PAX West 2018 summerat

pax west 2018 seattle

PAX West summerat

PAX West är konsumenternas mässa och drar runt 85 000 besökare över fyra dagar. Det Går man dit alla fyra dagarna räknas man alltså som fyra personer, så det är inte 85 000 unika besökare, men man räknas max en gång per dag. Det är dessutom långt ifrån alla som går alla fyra dagarna – det är nämligen jäkligt dyrt att göra det.

Långa köer
I och med att det är så många människor på plats är det ofta rätt lång kö för att spela. Skylten ovan påvisar det rätt bra. Att stå och vänta i flera timmar är inte ovanligt och det är många som helt struntar i spelen och bara går runt och kikar lite när andra spelar eller satsar på att hänga med andra likasinnade. Det är även många som går in helhjärtat för att få så mycket promotionsaker det bara går.

pax west 2018 seattle indie
Högst upp återfinns de mindre spelen.

Indie i massor
I några längor i ena huvudhallen finns det en massa indieutställare. Deras bås är brokiga och alla gör sitt bästa för att synas. Många smarta lösningar och massor av tävlingar med mera arrangeras, men i det stora hela har de svårt att nå ut. Inte bara på grund av jättarnas montrar, men även för ytan de har är så trång och osmidig att den inte bjuder in till någon form av interaktion.

En våning upp
Högst upp, vilket är lite avsides då Seattle Convetion Center är lite av en labyrint, återfinns de som placerar sig mellan indie och AAA. Där är montrarna lite snyggare än hos indie, men kan inte mäta sig med till exempel Xbox och Ubisoft.

pax west motif
Indieevent på Motif.

Indie utanför mässan
Precis som att det poppar upp butiker runtom Ikea, så poppar det upp evenemang utanför PAX West. En minimässa för indieutvecklare arrangeras på Hotel Motif två kvarter från mässan. ID@Xbox är en av sponsorerna. Där såg man samma typer av spel som på mässgolvet, bara mindre folk och så var entrén gratis.

pax west streetevent
Gatuaktiviteter.

Spel på gatan
Några företag har satsat på att göra aktiviteter utanför mässan. Det är förmodligen mycket billigare och kanske renat av kan fånga uppmärksamheten bättre än i myllret om man inte har nog stor monter. Playerunknown Battleground hade ett militärfordon som körde runt folk på flaket och en VW-buss på torget. Den sista kunde man vinna och man tog en bild och taggade den. Alienware hade en buss som inretts med datorer och på utsidan av bussen visade de e-sport på en stor skärm. På bussens tak hade de en fotostation och bjöd på Monster energidryck.

Besök mässan själv…
Om du inte hade möjlighet att besöka mässan eller bara vill se mer – gå in på Instagram. Sök på taggarna Paxwest och Paxwest2018. Du kommer hitta massor av bilder och det är nästan som att vara på mässan själv.

Lämna ett svar