Visste du att...

Vi har kikat på Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077

CD Projekt Red har ett av de hetaste spelen på Gamescom och vi har spenderat en timme med det.

Ciderpunk
Det är helt slut på platser på Cyberpunk-presentationen på Gamescom. Samma sak på E3 tidigare i år. Det är en mastig presentation på nästan en timme och det kräver en hel del för att få media och sitta med ett spel så länge när det finns 40 000 andra spel på mässan. Men det är inget som CD Projekt Red behöver bekymra sig om. De har fullt hus och är förmodligen det hetaste spelet på mässan.

Kom 10 minuter innan säger inbjudan. Vi är där i tid och får gå in i en bar, vilket är en bar från spelet. De bjuder på diverse drycker som även de kommer från spelet, plus en skämtsam cider som heter Ciderpunk. Presentationen skulle börja hel timme, men 35 minuter senare får vi äntligen gå in. Har man mässans hetaste spel behöver man inte hålla tider.

Träffa V
Huvudpersonen, som spelaren får spela, heter V. Det kan vara en tjej eller kille. På E3 visades bara tjejen och nu kikar vi således på killen. Spelaren får ge honom diverse färdigheter, men inga klasser då alla kan besitta egenskaper från alla håll och kanter.

Demon börjar med att man får rädda en tjej som hamnat hos organförsäljare som använder människors kroppar för att sälja reservdelar. Så är det i framtiden. Efter att ha saktat ner tiden lite i en eldstrid kommer vi fram till badkaret där den nakna kvinnokroppen ligger. De sa att spelet innehöll våld och naket, men nästan lite förvånande naket. V lyfter upp den nakna och rätt livlösa kroppen för att bära henne i säkerhet och då ser det lite mer ut som ett first person breast än något annat, för man har hennes bröstvårta i sitt synfält hela vägen till man lämpar av henne till sjukvårdare. Det här fyller ingen funktion, men är oväntat och säkert provocerande. Lite Rockstar-attityd över det hela.

Cyberpunk 2077
De som V eliminerar i uppdraget beskrivet nedan.

V träffar storfräsargangster
I och med att V får ett rykte att vara en kompetent person blir han kontaktad av gangstern Dexter som vill ha honom som en hantlangare. Han får ett uppdrag som kommer ge honom pengar och fler uppdrag. Han accepterar och går raka spåret till en digital doktor, eller en person som kan uppgradera honom. I framtiden kan man självklart uppgradera sig. Sagt och gjort, V uppgraderar sig så han kan utvärdera personer och saker han tittar på bland annat. Det är en investering i sig själv för att lyckas med uppdraget och för att få fler.

Alla i framtiden har typ en USB i nacken, så man kan se vad de gjort och även hacka dem för att använda dem till sin vinning.

Tufft uppdrag
Uppdraget är att hämta en hårdvara, men även att hitta vem som är den som arbetare som dubbelagent och skvallrar om saker om uppdragsgivaren. Det är många saker som händer samtidigt under uppdraget, nästan lite väl många, men slutligen kommer man till de som säljer hårdvaran. Där kan man välja hur man gör, men i vår genomspelning väljer vi att köpa hårdvaran för att sedan ta tillbaka pengarna genom att eliminera alla på plats. Det funkar, men den är en massa jobb med det.

För att vara mer alert kan man trycka i sig diverse tillfälliga fokusgivande preparat och som sagt även sakta ner tiden. Det var länge sedan jag såg bullet time, men det är välkommet tillbaka. En av uppgraderingarna är inte bara till gränssnittet, utan V får ett par extra armar som kommer ut underarmarna kan man säga. Dessa ser ut som bergsklättraryxor och kan användas för att klättra eller eliminera motståndare.

I och med att det är ett hackersamhälle kan man även ta över motståndare. Jacka in på dennes USB-port – det är inte en USB, men ni hänger med – och infiltrera omgivningen. I det här demot tar man över fiendens vapen så de inte går att skjuta med. Högst effektivt och förvånande för motståndarna.

Allt som allt
Cyberpunk 2077 förtjänar sin hype på alla sätt. Spelet är snyggt och har den där sköna känslan av häftighet över sig. Det är mycket av allt hela tiden, men det verkar som att CD Projekt Red har kapacitet att klara av alla saker som händer samtidigt utan att det känns vattnigt. Att det kommer bli en storsäljare, det kan vem som helst räkna ut. Sedan återstår väl bara att se om det blir ett gigantiskt spel som GTA eller om det blir ett spel som säljer bra men är försvunnet ett år senare.

E3-trailern.

Lämna ett svar