Visste du att...

500 miljoner Playstations firas med ny begränsad upplaga av PS4

Playstation 4 pro limitied edition ps4

523,3 miljoner Playstation-enheter firas med ny begränsad upplaga

Det har totalt sålts över 500 miljoner Playstation-enheter världen över, och nu lanseras en konsol i begränsad upplaga som ett tack till alla Playstation fans.

Sony meddelade idag att de lanserar en specialutformad Playstation 4 Pro, ”500 Million Limited Edition Playstation 4 Pro” är dess namn och den har 2TB hårddisk. Enheten lanseras den 24:e augusti 2018. Konsolen lanseras lagom till att Playstation passerar 525.3 miljoner sålda enheter världen över – som säkert inte är en slump, utan de det var nog planerat med den runda siffran den dagen…

50 000 konsoler
Den begränsade utgåvan kommer endast att bestå av 50 000 PS4 Pro-konsoler och för första gången släpps Playstation 4 i ett mörkblått transparent utförande. Det vill säga lite liknande färg som recensionskonsolerna hade till första Playstation – de som viktig media fick låna världen över.

Sedan lanseringen av den ursprungliga Playstation i Japan den 3:e december 1994 har PS-plattformarna utvecklats med ny och modern teknik, och den har stått sig bra på en marknad i snabb förändring med hård konkurrens. Efterföljarna Playstation 2, PSP, Playstation 3, Playstation Vita och Playstation 4 har också de bidragit med innovation och underhållning till hela världen. PS4 passerade dessutom 81.2 miljoner sålda enheter den 22 juli 2018, och fortsätter att utvecklas.

”Jag vill verkligen tacka de fans och samarbetspartner som bidragit till att Playstation blivit en sådan framgång. Utan vår hängivna community skulle vi aldrig kunnat nå den smått otroliga milstolpen 500 miljoner sålda enheter. Vi har tagit fram 500 Million Limited Edition Playstation 4 Pro som ett tack till våra trogna fans. Vi kommer fortsätta att göra Playstation till det bästa stället att spela på, och vi fortsätter att bygga ut vårt bibliotek med bra spel och olika nätverkstjänster” säger John Kodera, VD för SIE.

Även begränsade tillbehör
Dessutom släpps den medföljande trådlösa handkontrollen 500 Million Limited Edition Dualschock 4 för försäljning den 24:e augusti 2018, samt headsetet ”500 Million Limited Edition Gold Wireless Headset”, båda i begränsad utgåva.

Lämna ett svar