Visste du att...

Telia blir officiell partner till E-sportslandslaget

Corsair HS50

E-Sport trendar och fler vill vara med på tåget

Telia sponsrar det svenska landslaget i e-sport

Telia officiell partner till landslaget
Sändningsbolaget ESEN eSports meddelar idag att man tecknat ett avtal med Telia. Avtalet innebär att Telia går in som officiell partner till landslaget i e-sport och det Svenska förbundet
SESF’s svenska VM kval. Vinnande lag kommer representera Sverige i de 10:e internationella världsmästerskapen i Kaohsiung, Taiwan 9-12 November 2018

ESEN eSports, Sveriges första renodlade publika esportbolag, meddelar idag att de tecknat ett avtal med telekombolaget Telia. Konkret innebär samarbetet att Telia blir officiell partner till det svenska landslaget i e-sport samt SESF’s svenska VM kval. ESEN esports har sedan tidigare ett flerårigt avtal med SESF om att arrangera, sända och paketera VM-kvalet.

En massa säger en massa
”ESEN arbetar målmedvetet för att etablera e-sporten som en erkänd sport och för att bygga upp strukturer så att fler spelare ges möjlighet att tävla i den sport de brinner för. Vi har som vision att få till ett OS, VM, EM och SM för e-sporten – och genom samarbetet med Telia som lade grunden för Sveriges digitala infrastruktur, tar vi ett ett stort steg i rätt riktning, säger” Joakim Stenberg VD, ESEN eSports AB

”Det känns naturligt för oss som ledande aktör inom digitaliseringen att vara en del av e-sportens utveckling. Att sponsra det svenska landslaget i e-sport känns också lite extra härligt efter den här sommaren och de svenska VM-framgångarna. Nu fortsätter e-sport att växa och det gör även spelarnas behov, något som är relevant för oss i utvecklingen av nya tjänster och produkter. Att stötta landslaget och VM-kvalen känns därför som ett bra första steg” säger Anders Tillander, chef för Telias konsumentaffär.

”Som e-sportlandslagens huvudsponsor är vi väldigt glada att Telia går in som partner. Det är positivt att flera svenska storföretag satsar långsiktigt på e-sport och bidrar till att höja statusen för våra e-sportlandslag” säger Joakim Mörnefält, kommunikationsdirektör på Svenska Spel.

”Vi i SESF är väldigt glada och stolta över att få med Telia som officiell partner till vårt VM-kval och vårt landslag. Telia har under många år levererat tjänster och produkter som använts av esportare i hela landet. Telia är helt enkelt en av grundstenarna i svensk e-sport. Att de nu stöttar landslaget känns därför helt magiskt” säger Magnus Jonsson, Svenska E-sportföreningen (SESF)

De svenska VM-kvalen kommer äga rum 8-28 Augusti och avslutas med en event-final i Stockholm 1-2 September. Vinnande lag kommer att representera Sverige i det 10:e världsmästerskapen i e-sport som arrangeras av det internationella e-sportförbundet, IESF. Föregående år kom Sverige på 10:e plats. Finalerna spelas i Taiwans näst största stad Kaohsiung 9-12 November i Kaoshing Arena, som har plats för 15.000 besökare där det i år kommer vara 48 deltagande nationer, vilket är rekordmånga.

Lämna ett svar