Visste du att...

Playstation Plus augusti bjuder på Mafia III och Dead by Daylight

playstation plus

Mafia III och Dead by Daylight är tillgängliga för Playstation Plus i augusti

Mafia III
Likt dess två föregångare utspelar sig Mafia III i en kriminell undervärld där pengar, kulor och svek får hjulen att snurra. Den här gången har den klassiska berättelsen om italienska gangsters i New York bytts ut till djupa Södern i det sena 60-talet. Man spelar som Lincoln Clay, en Vietnam-veteran vars liv vänds upp-och-ned när hans fosterfar och bror mördas av italienska gangsterbossen Sal Marcano. För att hämnas måste man ta över staden och döda hela Marcano-familjen – en medlem åt gången.

Som Lincoln tar man sig an ett antal olika uppdrag för att ta kontroll över staden och kommer utan tvekan att vara med om en hel del skjutande och körande – ibland samtidigt. Längst vägen kommer man att alliera sig med mäktiga personer som kommer hjälpa till i uppdraget att ta över hela staden – men var försiktig för de kan vilja ha sin del av kakan.

Dead by Daylight
Reglerna är enkla: Överlevarna behöver fly och för att göra det så behöver de starta igång generatorer för att öppna en stor port – det är upp till mördaren att se till att det inte händer.

En häftig grej I Dead by Daylight är hur perspektivet skiftar beroende på vem man spelar som. Om man spelar som en av överlevarna spelar man i ett tredjepersonläge där man alltid kan ha koll på din omgivning. Som överlevare handlar allt om att hitta rätt balans – man behöver vara snabb, men behöver också kunna röra sig tyst för att undvika att mördaren hittar en. Om man blir upptäckt så kan du använda grejor i din omgivning för att sakta ner mördaren och förhoppningsvis hitta en flyktväg.

Som mördare spelar man i ett förstaspersonsläge och intressepunkter kommer lysa upp runt om dig. Om en överlevare ger ifrån sig för mycket ljud kommer du kunna se deras exakta plats vilket betyder att döden vilar precis runt hörnet.

Bonusspel
Det första spelet är Playlinks quizspel Knowledge is Power, där man kan utmana sina vänner och en gång för alla spika vem som är den smartaste i gänget. Det andra spelet är PSVR-skräckspelet Here They Lie, där man kommer utforska en mardrömslik stad där elaka varelser lurar bakom varje hörn.

Lämna ett svar