Visste du att...

EM i Splatoon 2 är i full gång

Splatoon 2 European Championship

Nu börjar jakten på Europas bästa Splatoon 2-lag, och Norden är med och slåss om tronen

Regionala turneringar runt om i Europa kommer att sålla ut 12 lag som får möjlighet att delta i den stora Europafinalen under våren 2019.

VM-finalen på E3-mässan
Förra veckan gick finalen i Splatoon 2 World Championship på E3-mässan i Los Angeles men redan nu börjar jakten på Europas bästa Splatoon 2-lag inför säsongen 2018-2019.

Europamästerskapen
Under de kommande månaderna kommer topplag från hela Europa att tävla i regionala turneringar där ett vinnande lag från varje territorium kommer utses. Dessa lag kommer sedan kvala in till den stora Europafinalen som äger rum under våren 2019. Sverige klumpas lite ocharmigt med resten av de nordiska länderna. WTF Nintendo…

De 12 territorierna är följande
• Storbritannien och Irland
• Frankrike
• Tyskland
• Spanien
• Portugal
• Italien
• Ryssland
• Nederländerna
• Belgien
• Österrike
• Schweiz
• Norden (Danmark, Finland, Norge och Sverige)

Varje lag kommer kämpa för att ta över tronen av BackSquids vilka var de som vann Splatoon European Championship i mars. På Splatoon 2 World Championship som hölls på E3-mässan förra veckan lyckades BackSquids besegra SetToDestroyX från USA och hamnade till slut på en andraplacering efter det japanska laget GG BoyZ. Frågan är nu om de lyckas behålla sin titel? Kommer det franska laget El Firmament ta revansch efter det dramatiska nederlaget i mars eller kommer något annat superlag att träda fram? Kanske Team 4D från Storbritannien, det franska laget Alliance Rogue eller kanske ett helt nytt lag ifrån Norden?

Splatoon 2 till Nintendo Switch är Nintendos familjevänliga spel som handlar om att spruta bläck och ta över så stor yta som möjligt. En riktigt färgstark och kaotisk fyra-mot-fyra-shooter som passar för alla åldrar och erfarenhetsnivåer. Sedan Splatoon 2 släpptes i juli 2017 har det sålts i över sex miljoner exemplar över hela världen.

Mer info om hur du anmäler dig och hur turneringen kommer att gå till kommer att avslöjas längre fram och all information kommer att finnas tillgänglig här.

Splatoon 2

Lämna ett svar