Visste du att...

Vi summerar E3 2018

E3 2018
Logotypen som hänger i taket när man kommer in i södra hallen

E3 2018 summerat

E3 2018 – Ärligt talat är det svårt att summer mässor då vi sett långt ifrån allt och dessutom fått så många intryck att vi glömt de flesta.

Världens före detta viktigaste mässa
E3 håller sig rätt okej statusmässigt, men har som de som läst vad vi skrivit tidigare tappat enormt allt sedan utgivarna inte är lika viktiga längre. De har fått justera sig en hel del för att inte tvingas stänga ner till och med. Nya inslag i år var E-sport till exempel.

E3 2018
Playstations monter sett lite snett uppifrån

Bästa montern
Bra fråga. Nintendo är alltid Nintendo och alla dessa kända figurer gör att man känner sig hemma. Det kanske inte var något spel som stack ut totalt, som förra året med Mario. Men Smash Bros är ju alltid poppis. Kan inte säga att Nintendo vann kategorin bästa monter, men den var helt klart där uppe. Fortnite bjöd på nybakade kakor och det är ju alltid ett vinnande koncept. Square och Bethesda hade också imponerande byggen. Bettan bjöd på skådespelare som agerade som de varit i ett skyddsrum hela sitt liv och bjöd på Nuka Cola där man inte ens kunde smaka radioaktiviteten som de sa. Kul inslag.

E3 2018  walking dead starbreeze
Starbreeze monter som var full med zombies

Årets trend
Zombies. Nu var det inte sjukt många som hade utklädda personer som spelade zombies, men det var nog många för att man ibland inte kunde se vilket spel de till hörde. Lite svenska zombies, eller knappast svenska men inhyrda av svenskar, var de tillhörande The Walking Dead. Starbreeze spel visades upp för första gången och det var konstant kö till båset. Vi hann med och testa en vända, men skriver om det i en separat nyhet.

E3 2018
Bilder från Fortnites festivitet

Partaj i gammal hederlig stil
För en massa år sedan var festerna på E3 det som det pratades om, men i och med att utgivarna var de som slängde pengar på sånt och att de numera har blivit omsprungna av de som ger ut spelen själva har det varit snålt med fester kring E3. De finns i mängder självklart, men in mindre skala. Nu i år har det dock kommit en ny spelare så att säga och det är Fortnite. Där rullar det på som tåget och de hyrde in den gamla Olympiska stadion i Los Angeles, Coliseum, och slog på stort. Flera kända artister och dryck, mat, snacks med mera var – självklart – gratis. Vet inte hur många som var där, men ett par tusen skulle vi uppskatta. När det gäller fester så vann Fortnite med hästlängder.

Bästa spelet
Ja, det är ju en fråga. Vilket var det bästa? Det som fick mest uppmärksamhet var Cyberpunk 2077. De lyckades få till ett massa snack innan mässan, trailern gick varm och sedan hade de visningar bakom stängda dörrar – som dock man kunde köa till. All media som gick på en visning fick dessutom en begränsad upplaga samlingsfigur. Den finns att köpa på Ebay nu för 700 dollar för övrigt. Varför spara något när man kan sälja det…? Tråkig trend som alltid rullar på efter E3 och andra mässor.

E3 2018
Blandad kompott av bilder

Svenska spel
Battlefield V, The Walking Dead, Division 2, GTFO, Unraveled 2 och Warhammer Vermintide 2 fanns alla på mässan. Garanterat något annat som just nu inte finns minnet.

e3 2018 e-sport
E-sport på E3

E-Sport
För att hålla sig i tiden har E3 släppt in E-Sport på mässan. Något som kanske inte var superlyckat. Det var mest mobilspel som spelades – kanske uteslutande till och med. Intresset från vår sida för den montern var relativt jättelågt. Men när vi gick förbi var det aldrig folk där och tittade och det verkade inte funka alls som upplägget var. Så det här är ett koncept som får vässas eller skrotas skulle vi säga.

e3 2018

E3 börjar hitta rätt
Mässan har haltat rejält och den gör det fortfarande, men den börjar hitta närmare sin forna status. Den kommer nog aldrig att nå tillbaka till sina glansdagar, men den har i alla fall en funktion för media och branschfolk. Utöver det så har fler influencers börjat hitta dit och nu också allmänheten. De sista är ett kul inslag då det börjar dyka upp cosplayers och så vidare, men det ställer till det lite för de som är där för att arbeta. Just nu delar de upp tiderna lite så att allmänheten kommer in lite senare, men det räcker inte riktigt. Tror att det hade varit bra att ha minst en branschdag och sedan släppa in allmänheten.

2019
E3 började redan säga att ”see you 2019” när de slussade ut folk vid stängning. Det är inget förvånande, men trots det skönt att höra. En mässa i Los Angeles är alltid en mässa i Los Angeles.

Lämna ett svar