Visste du att...

Nintendos pressevent från E3 2018 summerat

nintendo e3

Nintendos E3-presentation

Fortnite släpps till Nintendo Switch idag, ett nytt Super Smash Bros., nya Pokémon-spel och många fler spel släpps i år.

Super Smash Bros Ultimate
Den årliga spelmässan E3 har nu startat och Nintendo har öppnat det hela med en smäll genom att för första gången visa upp Super Smash Bros Ultimate till Nintendo Switch. Ett nytt spel byggt för Nintendo Switch. I Super Smash Bros Ultimate kan upp till åtta spelare tävla mot varandra i actionladdade strider där det gäller att slå sina motståndare av banan.

Super Smash Bros Ultimate innehåller alla spelbara karaktärer som tidigare varit med genom spelseriens nästan 20-åriga historia, vilket gör detta spel till tidernas största cross-over någonsin. Spelet innehåller återkommande karaktärer såsom Ice Climbers och Pokémon Trainer men även nya karaktärer i form av Ridley från Metroid och Inkling från Splatoon. Spelet har stöd för flera olika kontrollmetoder såsom GameCube-kontroller (både originalet och de nydesignade), Joy-Con-kontroller och Nintendo Switch Pro Controller. Med Nintendo Switch är det möjligt att njuta av spelet online eller offline närsomhelst och varsomhelst både i handheld mode eller tabletop mode.

Super Smash Bros Ultimate kombinerar många banor och nya föremål med gameplay som gör det lätt för alla spelare att hoppa in och spela. Alla amiibo-figurer i Super Smash Bros.-serien är kompatibla med spelet och alla amiibo föreställandes någon av spelets karaktärer fungerar i detta spel också. Super Smash Bros. Ultimate släpps den 7 december exklusivt till Nintendo Switch. Spelet utvecklas av Nintendo, Sora, Ltd. och Bandai Namco. Spelet regisseras av Masahiro Sakurai.

Fortnite Switch
Nintendo berättade också att battle royale-fenomenet Fortnite från Epic Games släpps till Nintendo Switch – IDAG. Spelet kan idag laddas ner helt gratis från Nintendo eShop där du kan testa sina stridsfärdigheter mot andra spelare. Du kan bygga och strida närsomhelst, varsomhelst med Fortnite till Nintendo Switch. Gå samman med dina vänner både online och hemma i soffan. Veckovisa uppdateringar och nya spellägen gör att spelet hela tiden känns nytt och fräscht både för erfarna Fortnite-spelare eller för de som är nykomlingar till serien.

Pokémon
Nintendo avslöjade också mer om Pokémon: Let’s Go, Pikachu! och Pokémon: Let’s Go Eevee! Dessa spel erbjuder ett helt nytt sätt att spela Pokémon på. Du kommer kunna utforska och upptäcka massor av Pokémon i den livliga Kanto-regionen tillsammans med din Pokémon-partner. I detta spel kommer du också kunna överföra dina Kanto-Pokémon från Pokémon Go-appen. Dessa spel fungerar som en bra introduktion till Pokémon-serien för nykomlingar, men de ger också roliga och engagerande upplevelser för Pokémon-fans i alla åldrar. Ett nytt tillbehör, kallat Poké Ball Plus (säljs separat), kommer med den mytiska Pokémon, Mew.

Andra spel som visades under Nintendos presentation

Xenoblade Chronicles 2: Torna – The Golden Country
De spelare som har Xenoblade Chronicles 2 Expansion Pass kommer ges tillgång till Xenoblade Chronicles 2: Torna – The Golden Country som släpps den 14 september. I detta nya story-läge kommer berättelsen om Jin och förfallet av hans hemland Torna att berättas. Detta nya äventyr kommer också att släppas separat och kan köpas i butik från och med den 21 september.

Super Mario Party
Detta nya spel som är inspirerat av originalversionen av Mario Party innehåller nya minispel och nya sätt att spela på som använder Joy-Con-kontrollerna på finurliga sätt. Super Mario Party innehåller bland annat karaktärsspecifika tärningsblock som adderar djup och strategi till spelet. Upp till fyra spelare kan tävla samtidigt och i Toads Rec Room kan två spel och två Nintendo Switch-enheter länkas samman på ett skojigt sätt. Spelet släpps till Nintendo Switch den 5 oktober.

Fire Emblem: Three Houses
En ny del i Fire Emblem-serien kommer till Nintendo Switch under våren 2019. Spelaren kommer kunna styra huvudpersonen fritt och interagera med andra karaktärer för att skapa relationer och samla information på olika punkter i spelet. Detta turordningsbaserade taktiska RPG kommer att lägga till nya strategiska twister på striderna, med olika formationer av trupper som stöder enskilda enheter på slagfältet. Spelare kommer att lära känna tre huvudpersoner – Edelgard, Dimitri och Claude – som alla spelar olika nyckelroller i berättelsen.

DAEMON X MACHINA
Ett nytt snabbt mech-actionspel från Kenichiro Tsukuda kommer till Nintendo Switch under 2019. Använd speciella Arsenal-drivna dräkter för att krossa dina fiender till varje pris. Du kan välja att utrusta din Arsenal med en rad olika vapen. Du kan till och med plocka upp vapen från de besegrade fienderna eller byta vapen när du vill för att lättare kunna klara av de olika utmaningarna som väntar.

Overcooked! 2
Kökskaoset fortsätter i denna uppföljare från Team17 och Ghost Town Games. Det utlovas fler recept, fler karaktärer, fler kök och massor av co-op-galenskap. Baka, grilla eller stek med upp till tre av dina vänner både online eller lokalt. Rädda världen från klumpig matlagning när detta knasiga matspel släpps den 7 augusti.

Killer Queen Black
Det hyllade arkadspelet som blev ett multiplayerfenomen har nu återskapats från grunden och kommer till Nintendo Switch. Spelare kan hoppa på en snigel, hamstra bär eller slå ut fiendens drottning för att ta hem segern för sitt lag. Spelet är utvecklat av Liquid Bit och Bumblebear Games och släpps först till Nintendo Switch senare i år.

Hollow Knight
Ta dig igenom vackra handritade och mystiskt landskap i ett övergivet kungarike i Team Cherrys Hollow Knight. Ett actionäventyr fyllt med spännande strider och läskiga hemligheter. Hollow Knight till Nintendo Switch innehåller också nya föremål, områden, karaktärer och bossar från de tidigare släppta innehållspaketen. Släpps redan idag.

Octopath Traveler
Ett nytt demo av Octopath Traveler släpps den 14 juni. Om du spelar denna demo kommer du kunna föra över din sparfil till det färdiga spelet som släpps den 13 juli.

Utöver dessa spel kommer det också en hel drös med andra titlar till Nintendo Switch. Bland annat EA Sports Fifa 19 från Electronic Arts, Monster Hunter Generations från Capcom, Dragon Ball Fighter Z och Dark Souls: Remastered från Bandai Namco Entertainment, Wolfenstein II: The New Colossus från Bethesda Softworks och Starlink: Battle for Atlas från Ubisoft. Detta spel innehåller också karaktärer från Star Fox-serien, vilket är exklusivt för Nintendo Switch-versionen.

Lämna ett svar