Visste du att...

Mobiltelefoni i Australien – surfa som en galning utan hajar

mobil optus
Foto från Ideal of Sweden där de visar upp ett av sina många skal

15GB data för 65 kronor

Australien förefaller vara ett av de lättare landen att komma igång med sin mobiltelefon. Redan när man kliver av planet i Sydney och gått genom tullen finns ett antal telefonoperatörer som erbjuder telefoni för turister. Bland annat Vodafone och Optus.

Fem minuter och redo for Australien
Kön till Vodafone gjorde att Optus verkade vara ett bra stället att kolla pris på först, det var bara en person i kö. Väl framme så visade de sig att de har 15GB, 100 minuter samtal och obegränsat med SMS för 10 Australiska Dollar, vilket är cirka 65 kronor. Kortet gäller i sju dagar och det är kort och gott ett jäkla bra pris – speciellt för så mycket data och det är ju datan man använder allt som oftast på en semester. Allt som allt tog det runt fem minuter innan jag var igång med telefonen.

Eget nummer
Det innebär att man har ett eget telefonnummer, vilket man kan ge till alla som eventuellt behöver ha tag på dig hemifrån, men även när man bokar restauranger eller vill ändrar numret i sin Uber-app. Allt som allt är det bra med ett lokalt nummer.

Bra täckning
Täckningen för Opus har varit lysande. Det funkar, precis som hemma, även i tunnelbanan. En av fördelarna med att surfa på din mobil i Australien är att man inte riskerar att stöta på några hajar.

Besök Optus för mer information om deras kontantkort.

Lämna ett svar