Visste du att...

PAX East 2018 – Dag ett

PAX East 2018 Boston

PAX East har öppnat sina dörrar

Klockan 09.00 fick media komma in på mässan och en timme senare öppnades dörrarna för allmänheten. Att PAX East är fyra dagar är en ny sak och kanske något som inte alla lagt märke till. Det var nämligen inte så mycket folk som man kanske förväntat sig. Det var fortfarande många människor i omlopp, bara inte så att det var jobbigt – vilket är en rätt vanlig känsla på PAX-event. Imorgon och lördag lär vara de stora dagarna när det gäller besökare. Både idag torsdag och söndag har biljetter kvar. Fredag och lördag är slut sedan länge.

PAX East 2018 Boston

Microsoft kör hårt med både Xbox och Mixer på plats. Xbox-montern har ett grönt sken, medan Mixer rullar runt i blått och det gör övergången till nästa monter rätt smidig – som är Playstation.

PAX East 2018 Boston

I Playstation-montern har de gett Detroit en stor yta och spelet ser – självklart – snyggt ut.

PAX East 2018 Boston Steamworld Dig 2

De första – och enda? – svenska montern är nya studion Thunderful Games, som består av Image and Form och Zoink. Där visas bland annat Steamworld Dig 2 som synes.

PAX East 2018 Boston

PAX fortsätter sin vana trogen att ha mindre montrar för mindre utvecklare med flera. Där ser det ibland lite ut som på loppis, men det är en stor del av charmen. Mycket kreativa sista minuten-lösningar, så som handskrivna skyltar upptejpade med silvertejp. Snyggt, nej, men som sagt, det hör till lite.

Ett problem som många har som ställer ut är att de inte har någon direkt social kompetens, vilket gör det svårare att sälja in sina prylar. När man kan bli stående som ett fån i en monter och ingen kommer och frågar om hjälp kan man ju fundera på varför de ens ställer ut? På samma sätt som man inte låter vem som helt göra grafik eller musik i sitt spel borde man inte låta vem som helst representera det på en mässa. Där har indieutvecklare en hel del kvar att lära sig.

PAX East 2018 Boston

Som alltid numera har Twitch en central roll. De är de som har ”kändisar” och brukar ge bort en hel del saker. Så även på PAX East.

Vi återkommer med lite nya bilder med mera imorgon, när PAX East öppnar lite mer på riktigt jämfört med idag.

Lämna ett svar